Setmana de carnestoltes. “Animals en perill d’extinció.

ELS ANIMALS EN PERILL D’EXTINCIÓ (EIX D’ESCOLA).

“El nostre planeta és únic i hi ha límits planetaris que no podem superar, com el canvi climàtic, L’EXTINCIÓ D’ESPÈCIES, la disminució de la capa d’ozó o l’escassetat d’aigua dolça.

La major part dels sistemes naturals de la Terra són fràgils i la nostra activitat pot comportar canvis molt ràpids als quals no ens podríem adaptar.

No perdem més temps i assegurem que la Terra sigui un lloc amable per a la vida.”

“Amb el simple coneixement no n’hi prou: cal implicació, sensibilitat, tendresa, responsabilitat en la nostra relació amb el medi natural.” Salvador Grau.

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) –objectius universals, integradors i ambiciosos- són els que guien la implementació de l’Agenda 2030  de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre del 2015.

Les temàtiques que aborden van des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenible i la governança.

Els 17 ODS és concreten amb 169 fites i els seus indicadors d’evolució. Els indicadors seran establerts per la Comissió d’Estadística de les Nacions Unides l’any 2017.

Els ODS són el resultat d’un procés de negociació que es va dur a terme després de la Cimera de Rio+20 (2012), partint de l’experiència adquirida amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>