Guanyadors del Laboratori3 de Missió Alba.

Els alumnes de 5è de l’Escola Font del Roure (Masquefa) guanyen el concurs del 3r laboratori de Missió Alba “Llum i visió”. 

El premi que van obtenir va ser un lot de samarretes amb el logo del Projecte: Missió Alba. 

El grup guanyador “5th Scientist Monkeys” va rebre amb alegría l’obsequi i ho van celebrar amb molta il·lusió.

Què és Missió Alba?

Missió Alba és un projecte impulsat pel sincrotró Alba, membre de la xarxa de parcs científics i tecnològics de Catalunya (XPCAT),  ubicat a Cerdanyola del Vallès. Aquest    parc tecnològic està constituït per tres acceleradors: un accelerador de partícules lineal un sincrotró o propulsor d’electrons i un anell d’emmagatzematge.

El projecte missió Alba s’adreça als centres educatius i pretén donar a conèixer als alumnes el funcionament del sincrotró a través de la manipulació de diversos materials d’ús quotidià relacionats amb la llum. 

Com ho treballem a través de l’escola?

A través de l’assignatura de Science, els alumnes treballen els continguts científics relacionats amb la llum dividits en quatre laboratoris diferents:

Lab 1: Llum i moviment

Lab 2: Llum i materials

Lab 3: Llum i visió

Lab 4: Llum i innovació

Amb aquests laboratoris els alumnes descobreixen continguts com ara la reflexió i la refracció de la llum, les propietats dels materials, la captació dels raigs de llum…

Es treballen els continguts científics de manera manipulativa i integrant altres competències com ara l’artística (Els alumnes creen materials com ara caixes d’observació), la matemàtica (Els infants apliquen continguts com ara el diàmetre, el radi, en la construcció de materials per desenvolupar els experiments) i la lingüística (en llengua anglesa). 

Els alumnes desenvolupen les destreses orals i escrites en llengua anglesa a través d’un ús funcional de la llengua estrangera ja que treballen el vocabulari i les estructures comunicatives per entendre i explicar els processos que experimenten. 

Qui participa en aquest projecte?

Enguany hi ha 350 docents inscrits al projecte Missió Alba arreu del territori espanyol. 

A l’escola Font del Roure hi participen del projecte els alumnes de 5è i 6è (Cicle superior).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>