FESTES

Quan va néixer la nostra escola la democràcia tot just s’estrenava i aleshores les festes eren una ocasió reivindicativa i de recuperació d’algunes tradicions que durant molts anys havien estat ignorades -i fins i tot prohibides- tant a les aules com al mateix carrer. Tant és així que, al principi, no va ser fàcil celebrar el Carnestoltes…

Amb els anys tot s’ha anat normalitzant… Encara perdura la intenció de preservar tradicions i de proporcionar als més petits un sentit del curs, que sovint no tenim gaire en compte en el viure apressat i urbà d’avui dia.

La CASTANYADA obre el calendari de festes del curs. Una festa que alguns cursos celebren amb una sortida per reunir-se amb la natura, els més petits reben a la senyora Castanyera, uns altres fan panellets i, com no, també mengem castanyes.

A continuació tenim el NADAL, festa grossa, per la que guarnim l’escola i les aules, i preparem els nostres regals particular a les famílies: els àlbums amb la feina que hem durant el primer trimestre i l’esperat concert de Nadal, on anem al teatre municipal de Barberà TMC i cantem nadales en les tres llengües que estudiem a l’escola (català, anglès i castellà).

Cap al febrer ve el Rei CARNESTOLTES a portar una mica de disbauxa. Seguim les seves normes durant tota la setmana fins que arriba el dia final. Ens disfressem i gaudim d’una bona sessió de balls!

No hem d’oblidar la històrica SETMANA CULTURAL. Durant tres o quatre dies molt especials, cada any treballem un tema diferent (escollit pels delegats i delegades de cada classe). És una ocasió única per aprendre de maneres molt diverses i de manera transversal (treballant totes les àrees). Durant aquests anys ens hem barrejat petits i grans, han vingut els pares i mares, hem conegut persones de fora, ens han visitat personatges coneguts, hem treballat pels passadissos, pels patis, hem pintat les columnes del porxo, etc.  L’aigua, alimentació, esports, mitología, cultura popular catalana, musicals, matemàtiques, ciència, pintura etc. Són molts els temes treballats, però cada any trobem nous reptes per investigar.

Quan arriba la primavera la sang ens bull i no en tenim prou amb una sola festa, la de SANT JORDI. Organitzem “Mercadet de llibres”, lectura a la fresca i els tradicionals “Jocs Florals”.

En fi, amb la sang alterada i la rutina canviada, no hem deixat d’aprendre ni un moment…

I, per últim, la festa de la celebració de la feina feta, la festa de FI DE CURS, amb emocionats comiats per als que marxen (llàgrimes que cauen i globus que s’enlairen…) jocs d’aigua al pati, informes, àlbums, classes buides, un sospir d’alleujament per tot el que hem aconseguit acabar…i, allà, lluny, molt lluny, després de dies de vacances, ja podem imaginar-nos la tornada, les motxilles noves, els llibres preparats, les sabates netes…