Llums i ombres:

Un projecte interessant

Per Íria Casas

Aquest curs, a Visual i Plàstica va sorgir la idea de fer un projecte de treball interdisciplinari per a 3r d’ESO, conjuntament amb dues matèries més: Tecnologia i Llengua.

Es va proposar fer un curtmetratge, amb els coneixements de l’àmbit de tecnologia, amb la capacitat de transmetre emocions pròpies amb un poema fet per nosaltres mateixos mitjançant unes sessions de taller de poesia a català (calia treballar de valent el llenguatge poètic) i unes imatges i dibuixos -de plàstica- i tot acompanyat amb una música de fons per crear un ambient adequat.

Aprofitant que la unitat de plàstica tractava el tema de les llums i les ombres, es va transformar el sentit literal en un de metafòric, simbolitzant els moments d’alegria i tristesa que ens porta la vida. Hi ha hagut una gran varietat de projectes i d’idees creatives, de pensaments, de resultats extensos i més reduïts, de missatges feliços i d’altres de potser no tant, però tots són únics a la seva manera.

Realment ha estat tota una manera d’expressar-se i de reconéixer com estem en aquests temps tan estranys.

Posta de sol (Font: I.Casas) 

 

Si preguntem què els ha semblat als companys i companyes, en general  trobem opinions diverses: des de l’interès i la reflexió que et duu a fer poesia, del repte que pot suposar, de com t’ajuda a conèixer millor qui ets…

També ens han parlat sobre l’originalitat d’un projecte així, altres dient que  un repte així estressa, que és una experiència amable…

Tothom ha estat molt creatiu i s’han fet molts textos poètics amb experiències personalitzades per a cadascú. Per a la majoria ha estat un projecte amb el qual s’ha gaudit i esperem que el curs vinent es pugui tornar a treballar així.

Però encara hi ha més novetats! Gràcies al bon nivell de participació i d’implicació dels treballs, enguany, s’ha afegit al concurs literari de Sant Jordi anual un nou guardó, per tal de premiar aquells treballs més valorats  pels mateixos alumnes de 3r d’ESO. Amb dues categories al concurs, per poder-hi participar es podia optar amb els dos projectes que hem fet fins ara a classe de tecnologia: l’interdisciplinari de Llums i ombres (amb el poema), i el que ensenya la maqueta en 3D de l’institut que vam crear a l’ordinador.

                                                      

Cartell concurs Sant Jordi tecnològic (Font pròpia)

 

 

.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>