Visita al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme

d

El passat dijous 2 de març, els alumnes de 2n de Batxillerat de Geografia, Tecnologia Industrial i Ciències de la Terra i del Medi Ambient, van anar al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, a Mataró. Aquest centre inclou diferents instal·lacions de tractament de residus: una planta de tractament de la fracció resta (els residus del contenidor gris, és a dir residus barrejats que encara contenen materials recuperables), una línia de tractament de residus voluminosos (sofàs, mobiliari, etcètera), estacions de transferència de les diferents fraccions recollides selectivament (matèria orgànica, vidre, envasos i paper i cartró), i una instal·lació de valorització energètica (incineradora). És un centre que garanteix el màxim aprofitament i valorització dels residus municipals a la comarca del Maresme.

Els alumnes van realitzar una ruta guiada explicativa pel centre, van visitar l’Esfera Verda (una instal·lació audiovisual que mostra com treballar per un canvi de paradigma en la gestió dels residus a casa nostra) i l’Aula Ambiental, i van entrar al simulador de residus, on es van apropar d’una forma molt especial al funcionament de la planta des d’un viatge a la tecnologia de la maquinària i el recorregut dels residus pels diferents processos, gràcies a una pel·lícula 3D i els seients mòbils.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>