Un grup d’alumnes de 2n de batxillerat participa a la desena edició de les Olimpíades de Geologia, que homenatjava enguany a les dones geòlogues

El 8 de març de 2019, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora, la Universitat de Lleida va acollir la desena edició de les Olimpíades de Geologia de Catalunya. En celebrar-se en una data tan assenyalada per al moviment feminista, l’edició d’enguany de la prova ha servit per retre homenatge i recpnèixer la tasca de les dones científiques, especialment les geòlogues.

El nostre institut, com ja és habitual, hi ha participat amb el grup d’alumnes de 2n de batxillerat que cursen l’assignatura de Ciències de la Terra i del Medi Ambient i que han estat acompanyats per la professora M. Carme Llobera. La prova que han realitzat estava formada per dues parts. En la primera, els i les participants havien de resoldre un test de 50 preguntes. Després d’una breu aturada per gaudir de l’esmorzar gentilesa de la Universitat de Lleida, s’ha iniciat la segona part, on s’havia de resoldre un bloc-diagrama, identificar roques, reconèixer minerals i fòssils.

Tot i que els nervis juguen sovint males passades, la participació en aquestes Olimpíades ha estat tota una experiència. Pel que fa als resultats, el grup de l’Institut Josep Vallverdú s’ha situat en sisè lloc, una classificació més que digna.

Si voleu reviure aquestes Olimpíades geològiques, podeu visitar el bloc de biologia i geologia del centre o la següent galeria d’imatges de la prova.