Tres treballs de recerca de l’àmbit social realitzats per alumnes de l’Institut Josep Vallverdú copen el pòdium de l’edició de 2019 del Premi de Joves Investigadors de les Garrigues

El passat dissabte 26 d’octubre de 2019, durant els actes de celebració de la Trobada d’Estudiosos de les Garrigues, va tenir lloc el lliurament de la dotzena edició Premi Joves Investigadors/es de les Garrigues, a la població dels Torms. Els esmentats guardons van ser copats per tres treballs de recerca realitzats per alumnes de l’Institut Josep Vallverdú i dirigits per professorat del Departament de Ciències Socials del centre.

El senyor Miquel Andreu, com a representant del Centre d’Estudis de les Garrigues, i en nom del jurat, va elogiar el treball dels participants i la seva tasca de recerca. També va animar tots els joves que facin treballs i estudis sobre la nostra comarca a participar en les properes edicions.

Els treballs premiats corresponen a tres alumnes que l’any passat cursaven 2n de batxillerat al nostre centre que van fer el seu Treball de Recerca basat en algun aspecte de la comarca de les Garrigues. El premi va consistir en una dotació econòmica de 400, 200 i 100 euros per al 1r, 2n i 3r premi respectivament, la subscripció gratuïta a l’Associació Centre d’Estudis de les Garrigues fins als 30 anys i un diploma.

El primer premi va distingir en Jordi Capdevila Piñol, d’Arbeca, pel seu treball La febre del Rock. Festivals i grups de les Garrigues, que havia estat tutorat per la professora Irene Calvera. El segon premi va ser atorgat a Carla Sarlé Marrades, de Vinaixa, pel treball COOEMPIC: Pla de creació d’una cooperativa de treball associat a la comarca de les Garrigues, tutorat per la professora Gemma Farré. Finalment, el tercer premi va recaure en l’alumna Carla Mas Sans, de les Borges Blanques, pel treball La creació d’una ONG a les Garrigues, tutorat també per la professora Gemma Farré.

Des de l’Institut Josep Vallverdú volem fer arribar als premiats, i a les professores que van tutorar aquests treballs, la nostra més sincera felicitació. Enhorabona Jordi i Carles i molts èxits en el vostre futur acadèmic!