L’Institut Josep Vallverdú inaugura l’exposició “Papallones” d’Edith Schaar amb un emotiu record de la figura de la seva promotora, Carme Solé

El dimarts 20 d’abril de 2021 la sala d’exposicions del passadís del professorat de l’Institut Josep Vallverdú va acollir l’acte d’inauguració de l’exposició “Papallones”, de la reconeguda artista alemanya establerta a les Garrigues, Edith Schaar.

Més enllà de donar el tret de sortida a la mostra, formada per una quinzena d’obres que exploren el tema de la metamorfosi, especialment a través de la representació de papallones, l’acte, on van intervenir la directora, Núria Sabaté, i el professor d’història de l’art, Ramon Usall, va servir per retre homenatge a la figura de la Carme Solé, administrativa de l’institut durant més de tres dècades i promotora de l’art tant al centre com al conjunt de la comarca.

De fet, l’exposició “Papallones” va sorgir de la iniciativa de la mateixa Carme Solé i del secretari de l’institut, Josep Agustí, després que, durant l’estiu de 2020, l’Edith Schaar realitzés una exposició sobre la seva etapa marroquina a la cafeteria Slàvia de les Borges Blanques.

Pràcticament fins que ens va deixar, la Carme Solé va treballar en aquesta exposició que finalment ha acabat esdevenint una realitat. Era gairebé una obligació, doncs, convertir l’acte inaugural en un record a la seva figura i a la seva tasca de divulgació i anàlisi artística.

Al marge del record a la Carme Solé, l’acte ha comptat amb la presència de l’artista Edith Schaar i d’un nodrit grup d’alumnes, professors i amants de l’art de la comarca que han mantingut en tot moment les mesures sanitàries destinades a prevenir l’extensió de la pandèmia.

Per distingir la seva trajectòria artística i agrair-li que hagi volgut exposar la seva obra al nostre centre, la directora de l’institut ha regalat un ram de flors a Edith Schaar que, prèviament, havia escoltat amb atenció les reflexions que, al voltant de la seva creació, havia realitzat el professor Ramon Usall fent incís en la temàtica i l’estil de les obres exposades.

L’exposició “Papallones” es podrà visitar fins el proper divendres 30 d’abril a la sala d’exposicions del passadís del professorat del centre.

Si voleu reviure l’acte inaugural de la mostra, ho podeu fer visitant la següent galeria d’imatges.