Les Garrigues acullen una trobada internacional d’alumnes i professorat per impulsar el projecte Erasmus+ “S.O.S. project”

Entre els dies 14 i 19 de novembre de 2019, l’Institut Josep Vallverdú va exercir com a amfitrió d’una trobada internacional en el marc del programa europeu Erasmus+ on també va participar l’Institut Ciutat de Balaguer i els centres alemanys Mittelschule Kürnachtal d’Estenfeld i Gustav Vale de Würzburg. Aquesta reunió va servir per donar inici a un nou projecte internacional de dos anys de durada i batejat amb el títol “S.O.S. project”.

Durant la trobada, que va aplegar 8 alumnes de cada centre educatiu acompanyats per dos professors, es van realitzar diverses activitats que van començar amb una visita a la Sagrada Família de Barcelona i posteriorment a Montserrat, per tal de socialitzar i cohesionar un grup que, posteriorment, es va instal·lar a la granja-escola de les Obagues, a Juneda, on va estar treballant en el pinyol del projete.

El treball realitzat per l’alumnat es basava en la detecció dels problemes del seu entorn proper, ja siguin referitsa l’ecologia, a l’atenció a la gent gran i als infants o a aconseguir un hàbitat urbà més acollidor. Durant la trobada, els alumnes catalans i alemanys van treballar conjuntament utilitzant l’anglès com a llengua vehicular i buscant necessitats en la comunitat propera per poder posteriorment treballar-hi, una feina de la qual va sorgir el projecte “S.O.S. project”

Si voleu veure un recull d’imatges de la trobada, podeu fer-ho visitant el següent enllaç.