L’alumnat del 2n de batxillerat científic realitza una sortida a la Noguera per visitar el CREBA i el Centre d’Interpretació de l’Or del Segre

El dijous 29 d’abril de 2021, els alumnes de 2n de Batxillerat A van realitzar una sortida per a visitar el Centre de Recerca Experimental Biomèdica Avançada (CREBA) i el Centre d’Interpretació de l’Or del Segre.

Al CREBA, després d’una presentació de les activitats de recerca que s’hi realitzen, els alumnes van poder conèixer en detall l’equipament present als quiròfans del Centre i l’utillatge quirúrgic utilitzat tant a la cirurgia oberta com a la cirurgia laparoscòpica. A continuació, van realitzar un taller de nusos quirúrgics i, per acabar, van posar a prova la seva habilitat amb els simuladors de laparoscòpia.

Al Centre d’Interpretació de l’Or del Segre, l’alumnat de Ciències de la Terra va poder veure una mostra de les diferents cultures que han explotat l’or contingut a les aigües del riu Segre provinent de l’erosió de la serralada dels Pirineus, des de l’època romana, passant per l’època andalusina, fins l’actualitat. Un cop vista l’exposició, l’alumnat va participar en l’activitat de recerca d’or. Amb una mica de sorra aurífera, un àbac (batea), i uns safareigs, van poder viure de primera mà la febre de l’or , enduent-se cap a casa unes petites palletes d’autèntic or del Segre.

Si voleu reviure la seva experiència en aquesta sortida a la Noguera, no dubteu a visitar la següent galeria fotogràfica.