L’alumnat de 1r d’ESO de l’institut construeix la cúpula de Leonardo da Vinci en el marc d’un projecte del Pla Educatiu d’Entorn de les Garrigues

Durant el tercer trimestre de l’actual curs acadèmic i en el marc de la matèria de tecnologia, l’alumnat de 1r d’ESO ha elaborat les aproximadament 300 peces que conformen la cúpula de dissenya per Leonardo da Vinci, un projecte que uneix les matemàtiques, la tecnologia o l’arquitectura, sense oblidar l’art i la història. En el desenvolupament de la construcció i posterior muntatge de les peces l’alumnat ha desenvolupat capacitats espacials, manuals i constructives.

Aquest projecte té un llarg recorregut, ja que un cop acabat i desmuntat anirà rodant per centres d’infantil, primària i secundaria de la comarca de les Garrigues, per tal que tothom pugui gaudir i aprendre del muntatge d’aquesta cúpula tan ben pensada per Leonardo da Vinci fa més de 500 anys i amb tantes opcions de disseny.

El projecte s’ha dut a terme dins del Pla Educatiu d’Entorn de les Garrigues, en coordinació amb els Serveis Educatius i amb el suport econòmic de l’Ajuntament de les Borges Blanques que en va pagar els materials.

Si voleu descobrir tot el procés de muntatge, no us perdeu el recopilatori de fotos i vídeos del procés de tall de les peces i construcció de la cúpula amb diferents dissenys.