L’alumnat de 1r de batxillerat i de cicles formatius recorre tots els racons del País Basc durant el seu viatge de final de curs

Entre els dies 2 i 6 de maig de 2019, els i les alumnes de primer de batxillerat i de cicles formatius de l’Institut Josep Vallverdú, acompanyats pels professors Antonieta Bernat, M. Carme Llobera, Josep Grau i Vicent Rambla, van realitzar una sortida cultural de final de curs al País Basc.

El primer dia de viatge els va portar fins a Bermeo, on van visitar aquesta ciutat pesquera, l’escultura de Xixili (amb tronc, braços i cap de dona, resta de peix i peus d’ànec) i el seu Museu Marítim. Posteriorment el grup va visitar Zarautz, la localitat on va allotjar-se. L’endemà, el viatge els va portar al tren de la Rhune, on van gaudir d’una majestuosa panoràmica, així com també a Hondarribia, una vila preciosa vila pescadora.

El tercer dia de ruta els va dur fins a Bilbao, on al matí van visitar el Museu Guggenheim i les seves exposicions permanents i temporals amb obres d’autors com Picasso, Gris o Andy Warhol,  tot observant l’imponent arquitectura del museu. A la tarda va arribar el torn de visitar el casc antic, la ria, el Teatre Arriaga… comprovant així la transformació viscuda per la ciutat en els darrers temps.

El quart dia del viatge els va portar fins a una de les altres grans ciutats del País Basc: Donostia. A la capital guipuscoana els alumnes van poder visitar la catedral, el Peine de los Vientos, la Concha i el popular casc antic de la ciutat, famós pels seus “pinxos”. Abans d’arribar a Sant Sebastià, els alumnes havien passat el matí al País Basc francès, concretament a Biarritz, on van poder gaudir de les platges i dels imponents edificis d’aquest important destí turístic.

El darrer dia va ser el torn, ja de camí cap a Catalunya, de visitar Iruñea/Pamplona (amb un recorregut pels carrers dels “encierros” de San Fermín, per la catedral i pel mític Cafè Iruña) i Saragossa (amb parada obligada a la basílica del Pilar). Després d’aquesta intensa ruta cultural, el viatge es va cloure amb l’arribada a les Borges Blanques.

Si voleu reviure aquesta sortida, podeu fer-ho visitant la completa galeria d’imatges que us durà fins al darrer dels racons que els i les nostres alumnes van visitar durant aquest profitós viatge.