L’Institut Josep Vallverdú de les Borges realitza un intercanvi amb estudiants de la Flint Hill School dels Estats Units

Visita dels estudiants d'intercanvi a l'Ajuntament de les BorgesL’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques acull aquests dies 10 alumnes i 2 professors procedents de Washington, Estats Units. L’estança coincideix amb la 54a edició de la Fira de l’Oli i les Garrigues que se celebrarà aquests pròxims dies 20, 21 i 22 de gener on podran fer una visita i un tast d’olis.
 
Els alumnes procedents del Flint Hill Upper School cursen entre quart d’ESO, 1r i 2n de batxillerat i estaran aquí per un període de 10 dies, els primers els han passat a Barcelona i la següent setmana estaran a les Borges Blanques, on s’allotgen en cases de famílies d’alumnes.
 
Aquest dilluns, 26 de gener, han visitat l’Espai Macià i el consistori borgenc, acompanyats de l’alcalde del municipi, el president de l’AMPA, la directora de l’Institut i dues professores.
 
Durant l’estança, els estudiants veuran diferents indrets de Catalunya com Cardona, Montserrat, la Tarragona romana o les platges de Salou i Cambrils.  D’altra banda, també assistiran a classes i visitaran la Fira de l’Oli i les Garrigues. També tindran tardes lliures que passaran amb les famílies dels alumnes. L’objectiu principal que es vol aconseguir amb aquestes activitats és que els joves puguin fer una immersió total.
 
Com ja s’ha fet en altres ocasions, després els alumnes d’aquí es traslladaran als Estats Units. En concret viatjaran uns 12 estudiants del 24 de març al 9 d’abril. Al setembre del 2015 ja es van traslladar a Estats Units, on van poder estar a Nova York i a Washington.
 
L’Institut borgenc compta amb una llarga experiència en programes d’intercanvi. A través d’aquest tipus d’activitats es pretén fomentar la convivència amb altres estudiants, element que permet implicar els alumnes en primera persona, coneixent nous idiomes, noves cultures i adquirint nous aprenentatges, entre altres.