LLIURAMENT DELS I PREMIS MANUEL SALES I FERRÉ

Premis Manuel Sales i Ferré 2019

El dijous, 17 d’octubre de 2019, a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Ulldecona, es va celebrar l’acte de lliurament dels Premis Manuel Sales i Ferré a treballs de recerca i investigació, en la seva primera edició. Durant l’acte es donà lectura al veredicte del jurat que atorgà el premi Manuel Sales i Ferré de Sociologia al treball “Perspectiva juvenil dins d’un món verd” elaborat per l’alumna Bibiana León Roig, d’Ulldecona; el premi MSF Terres de l’Ebre al treball “Més que un Riure: pla de màrqueting turístic del Delta de l’Ebre”, elaborat per l’alumna Marta Bertomeu Sancho, de l’Institut de Deltebre i el premi MSF Terres del Sénia al treball “El turisme a Ulldecona, un passat per a un futur”, elaborat per l’alumna Àngela Elies Antich, de l’Institut Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona.

Tanmateix, el jurat va valorar molt positivament la qualitat i l’originalitat d’un altre treball presentat, al qual se li va concedir un Accèssit. Es tracta del treball “Les matemàtiques a la natura” elaborat per l’alumna Marta Sanz Matamoros de l’Institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita. Totes les guardonades van exposar breument els objectius i els aspectes més importants dels seus treballs i van rebre els premis consistents en un ordinador portàtil d’última generació valorat en 600 € aportat per l’Ajuntament d’Ulldecona.

L’alcaldessa, Núria Ventura, va destacar en el seu parlament la importància d’aquesta primera edició dels premis, fruit de la bona col·laboració entre l’Ajuntament d’Ulldecona i l’Institut Manuel Sales i Ferré, que els ha fet possibles, i també expressà el seu desig de continuïtat en pròximes edicions per tal de seguir fomentant l’esperit de recerca entre el jovent dels nostres instituts.

El director, Ricard Reverter, va glossar la figura de l’eminent sociòleg Manuel Sales i Ferré, tot destacant la seva visió de futur quan, ja al segle XIX, va impulsar la recerca i la investigació, sobretot en el camp antropològic i a través de les campanyes arqueològiques que ell mateix va impulsar, com a font d’evidència científica que pugui explicar la història de la humanitat i el progrés de les societats.

L’acte va servir de cloenda de l’any en el qual hem celebrat el 50è Aniversari de la nostra institució, inaugurada un 18 d’octubre de 1968. La projecció d’unes imatges retrospectives i un aperitiu als claustres de l’Ajuntament, compartit amb el públic assistent que omplia la sala de plens i les guardonades, van tancar aquesta històrica celebració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>