PROJECTE HAPPY per la millora de la convivència escolar

happyAquest curs tot el claustre de professorat ha rebut formació sobre com millorar la convivència al centre i prevenir el bullying. Uns dels aspectes més destacats d’aquesta formació  és el Projecte HAPPY ; projecte que es desenvolupa entre la Universitat de Lleida i algunes escoles de la comarca

Happy és un  videojoc desenvolupat per la Universitat de Lleida (UdL) per resoldre conflictes a l’aula i prevenir el bullying o assetjament entre iguals “és una eina útil per al professorat i molt motivadora per a l’alumnat de cara a reduir el nombre conflictes, disminuir l’ansietat i millorar el seu rendiment acadèmic”.

El personatge principal es veu immers en 25 conflictes quotidians, que poden ocórrer tant dins del context educatiu com en el familiar. Durant el transcurs del joc, els alumnes protagonitzen els tres rols que es poden diferenciar en una situació de maltractament: agressor, víctima i espectador. Per avançar, aprenen a gestionar diferents competències: consciència emocional, regulació de les emocions, autonomia emocional, competència social i competències de vida i benestar.

Els resultats quantitatius en centres que fa un temps que l’implementen indiquen que els programes milloren significativament les competències emocionals de l’alumnat, el clima  de l’escola i el rendiment acadèmic, disminuint l’ansietat. Les mitjanes de les diferents dimensions augmenten significativament a nivell estadístic en el grup experimental després de la intervenció, cosa que no passa en el grup control. El 100% dels enquestats ha pres consciència de la importància de resoldre conflictes de manera assertiva, ha posat en pràctica estratègies de regulació emocional, i se sent satisfet amb el programa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>