Performance

El passat dimarts dia 21 va venir a l’ institut Victòria Pujadas, un pintora molt expressiva. Ella ens va explicar la seva concepció de la creativitat i de la pintura. Ens deia que la pintura és tot sentiment, que per a poder fer una bona obra d’art simplement t’has de deixar anar i ser tu mateixa.

Seguidament ens va posar uns vídeos amb els quals tots els alumnes, quan va començar, ens vam espantar, ja que en el vídeo hi havia una música molt forta que transmetia molta tensió. En el primer vídeo sortia la pintora pintant figures molt abstractes en una casa abandonada i hi jugava una música molt forta. En el segon, al principi, hi sortien diferents imatges de la pintora pintant-se diferents parts de la cara en blanc, això ens va impactar molt, i quan va acabar el vídeo ens va explicar que eren els rituals que feia ella abans de començar a pintar un quadre.
Per últim, ens va ensenyar un vídeo on sortia ella davant de dos papers, un negre i l’altre blanc, i seguidament a ritme de la música va apropar-se a la paret on estaven els papers i a ritme de la música començava a pintar.

Seguidament, va demanar a un alumne que sortís a ajudar-la per fer un pintura, va sortir l’Anna, de 3r C, i van representar el quadre que sortia en l’últim vídeo. Primer van apagar les llums i es van asseure a terra i van encendre unes espelmes, seguidament van posar la música, lentament es van apropar als seus murals on havien de pintar i ho van començar a fer.
La pintora, a l’acabar, ens va dir que aquell quadre expressava el que el seu cos volia dir, ja que ella només posava les mans amb un guix sobre un paper i amb el ritme de la seva música el seu cos feia el que en aquell moment li demanava.

Aquesta performance va estar molt bé, ja que es va expressar molt bé a l’hora d’explicar, al principi a tots ens va impactar molt ja que tot al principi era molt estrany però a mesura que passava tot anava encaixant més i, finalment, va resultar una experiència molt satisfactòria.

2 comentaris

  1. Ricard Serrano

    Va ser una autentica passada! Hem va agradar molt quan la Victoria va fer el seu dibuix junt amb l’Anna Torrents. Em va divertir molt perquè al principi nos’entenia e que era però despres va acabar sent un gat! Desde aquí li envio agraïments a la Victoria per la seva aportació. Espero que hi hagi mes coses com aquestes.

  2. Júlia Serrano

    L’activitat va ser molt interessant, encara que una mica estranya. Em va agradar veure el procés creatiu de la Victòria Pujades i apreciar la seva passió per l’art. Hauríem de fer més activitats similars!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>