Activitats amb la infermera

Com molt bé sabeu, la infermera de Premià de Mar ve un cop a la setmana a l’institut per respondre les consultes dels nostres alumnes referides a qualsevol tema de salut que els inquieti. El recurs funciona prou bé, però la classe de 3r E sempre vol anar una mica més enllà, per això vàrem fer l’activitat “Explotem la infermera“, en la qual reflexionàvem sobre diferents problemes de salut que podrien esdevenir als adolescents i que, per una raó o una altra, els faria vergonya explicar a casa seva. Aquí teniu el resultat del treball: explotem-la-infermera

Seguint amb el tema, la Sílvia ens va recomanar la web de la Generalitat de Catalunya  Sexe Joves. Avui hem anat a la sala d’informàtica a aprendre de tot una mica i a preparar la xerrada que l’especialista ens farà el dilluns vinent. Cada grup de treball ha analitzat la web des de tres punts de vista: què hem après?, què ens ha sorprès? i què ens agradaria saber?

explotem-01

En els comentaris d’aquest article tenim els resultats d’aquesta recerca.

21 comentaris

 1. grup 7

  Què hem après: Hem après qu és el petting i que encara que ens masturbem no té res a veure ni afecte a posibilitats de que et surtin grans en les parts més íntimes.

  Què ens ha sorprès? El sexe virtual.

  Què voldriem saber? Perquè algunes dones senten dolor quan tenen sexe (ja després de haver-ho fet algunes vegades)

 2. Grup 10

  Hem après a tenir cura a les decisions que tenim i que l’embaraç es molt dur.
  Ens ha sorprés el punt de plaer que es pot arribar.
  I voldirem saber que se sent després de fer l’amor.

 3. Grup 13

  L’embaràs múltiple es forma quan hi ha més d’un embrió. Ens sorprèn el fet de poder demanar la píldora de l’endemà sent menor. Voldriem saber la diferència entre marques de condons.

 4. Grup 8

  Em aprés tot el que s’ha de saber per quan siguem grans i tinguem aquets tipus de problemes:
  -El preservatiu es pot trencar, l’avortament no es 100% indolor i que et puguis quedar embarassada amb la regla

  -Un preservatiu es pot trencar

  -Voldríem saber si un noi que s’han operat per a un canvi de sexe pot tenir fills

 5. Grup 5

  -Què hem après? Que l’aparell sexual té moltes funcions i utilitats.
  També hem après que la masturbació produeix la mateixa satisfacció que el sexe.

  -Què ens ha sorprès?
  La quantitat d’informació que conté la pàgina web.

  -Què voldríem saber?
  Es pot excretar mentre es fa sexe? Pot sortir sang si es fa en excés? Es pot trencar un aparell genital masculí a causa del sexe?

 6. Grup 3

  Hem après on es pot aconseguir la pildora de l’endemà i la llei de l’avortament. Ens hi ha sorprès el petting, el mètode de com extreure el preservatiu de la vagina i el preservatiu femení.
  Hi volem saber els perills que hi ha a l’hora de practicar sexe amb prostitutes o amb gent desconeguda. I si se sent dolor per part de la dona quan es practica sexe.

 7. Grup 1

  Què hem après? Que hi ha molts tipus de sexe ; l’oral, el virtual, l’anal… etc El petting ens ha sorprés bastant, ja que coneixiem la pràctica pero no com es deia. Som molt curiosos i ens agradaria saber quines tradicions d’altres paísos, coses sobre joguines sexuals
  Ens ha agradat molt aquesta experiencia, quan vingui la infermera li explicarem.

 8. grup4

  Hem après que si mantenim l’acte sexual després de consumir drogues tenim més risc de transmetre infeccions , ens ha sorprès que si les noies es prenen la píldora i no lis baixa el regla en 21 dies ha d’anar rapidament a un professional sanitari i si el preservatiu es queda a la vagina s’han d’introduir els dits tan d’hora com sigui . Ens hem quedat amb les ganes de saber que passa si mai arribem a l’orgasme

 9. Grup 6

  Hem après el que signific el petting: consisteix en practicar sexe sense penetració. Tambè sobre les conseqüencies de practicar sexe sense prevencions i les enfermetats que s’encadenen. No es gens fàcil prevenir-ho tot, però abans de tot t’has d’informar.

  Ens ha sorpres la cantitat de coses que poden arribar a succeir, encadenat a les coses que no es planifiquen. Tambè les reaccions que el cos emet.

  Voldríem saber el dolor que causa el sexe amb penetració

 10. GRUP12

  GRUP 12

  Hem après que el petting consisteix en practicar sexe sense penetració, per anar calentant motors abans de la penetració, ambé hem aprés que l’orgasme s’allibera de la tensió mental i muscular i que la masturbació no té res de dolent, al contrari dona plaer i no ens perjudica a cap part del cos. Hem après tmbé sobre les pol·lucions.

  Ens ha sorprès que el penis quan s’empina és perquè donen influència a la sang pels estímuls que han produït una exciació sexual. També ens ha sorprès el sexe virtual ja que és extrany que dues persones tinguin sexe sense tenir contacte físic i per últim que les pol·lucions succeixen quan has tingut un somni molt agradable sense saber el perquè i t’aixeques amb els pantalos molls del semen.

  Voldríem saber més sobre l’avortament i sobre la primera vegada, ja que la primera vegada sempre hi ha por pel mig

 11. Grup 2

  Hem aprés que el nostre cos canvia durant un periode de temps, que hi ha diferents tipus d’embaràs, que la majoria de les infeccions es transmeten per l’acte sexual i que hi ha una emissió involuntària d’espermes que anomenada pol·lució nocturna

  Ens ha sorprès la emissió involuntària d’espermes, anomenada pol·lució nocturna ja que creiem que era una altre cosa

  Volem saber que se sent desprès de fer l’acte sexual

 12. Grup11

  Hem après que fer petting vol dir tenir sexe sense penetració, que als 14 anys els nois tenen ereccions per la nit i s’aixequen mulls i que també poden tenir un petit orgasme. També hem après que la masturbació no perjudica i és normal.

  Ens ha sorprès el sexe virtual perquè tens relacións “sexuals” virtualment i oralment amb persones que no coneixes.

  Voldríem saber més sobre els preservatius femenins.

 13. Andreea Popescu

  Avui ha vingut la infermera a fer-nos una xerrada sobre la sexualitat, per resoldre dubtes. M’ha agradat, principalment perquè a la nostra edat ja comencem en tot aquest món, i ens dóna vergonya preguntar, posant en risc la nostra salut. Ha sigut una classe molt dinàmica, en la que ella explicava un tema, i després nosaltres fèiem les nostres preguntes. Ens ha assolit molts dubtes, que en un futur ens ajudarà per no posar en perill la nostra salut.

 14. Àlex Lirio

  El dilluns va vindre la infermera a parlar-nos sobre la sexualitat, i d’altres coses. Li vam fer unes preguntes per saber més. Va estar bastant bé ja que vam aprendre moltes coses i ens vem divertir. Ens va parlar sobre els riscos que pot portar fer l’acte sense preservatiu i moltes més coses

 15. David

  Una gran activitat que ens ha encantat, he informat de manera molt interesada, molt bon treball de l’ infermera

 16. Helena Martin

  La classe va estar molt bé, molt entretinguda. Gràcies a la Silvia hem resol problemes que ens feia vergonya preguntar.

 17. Marina Palomeque

  Va ser una activitat molt entretinguda, que a la nostra edad crec que és necessària, i a més a més agraeixo que no me l’han tingut que fer els meus pares. ¡MOLTES GRÀCIES SILVIA!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>