Els què? Els mems

Per Hugo Martínez

 

Què és un mem?

Aquests últims anys, els mems s’han convertit en una cosa quotidiana per a milions d’usuaris d’Internet. No obstant això, sabeu realment en què consisteixen? Segons el terme original, creat el 1976 per Richard Dawkins en el llibre El gen egoista, es tracta d’una idea, moda o ús que s’estén de persona a persona dins d’una cultura.

El primer mem

Fa només uns dies, Twitter va quedar col·lapsat davant del descobriment d’un dels seus usuaris: una tira còmica de l’any 1921! L’estil recorda molt al dels mems que regnen actualment a la xarxa.

Aquesta imatge  de la revista satírica Judge ( Estats Units,1881-1947) és representativa de les seves pàgines,  plenes d’il·lustracions, caricatures i acudits sobre els esdeveniments de la vida pública.

 

Es pot guanyar diners amb els mems?

Actualment es pot guanyar diners amb els mems, però han de complir unes normes perquè els agradin a la gent.

 

Transmissió dels mems:

Característiques pròpies del procés evolutiu:

  1. Naixement: Algunes idees són especialment efectives, com, el trollface, doge…
  2. Desenvolupament: Moltes d’aquestes idees persisteixen durant molt de temps: la monogàmia, o la fe, per exemple.
  3. Conservació o estructura: caràcter conservador de les tradicions i d’estructures al llarg de generacions, especialment les que són transmeses de persona a persona.

 

Tipus de mems

Mems d’imatges:

Aquest tipus de mems utilitza l’associació d’imatges i text. La relació entre tots aquests elements genera un nou significat.

 

Internet Faces

Són aquells mems d’imatges que associen un rostre expressiu a alguna sentència o raonament. Per norma, aquests rostres estan classificats.

Per exemple:

Mems amb text

Són aquells que només utilitzen text. Moltes vegades són una captura de pantalla presa d’alguna aplicació, com el Twitter.

 

Mems de video

Són mems que fan servir vídeos editats, ja sigui en la seqüència visual, o bé, la introducció d’un nou doblatge per l’àudio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>