PROJECTE “AQUÍ EN PARLEM”

aquí en parlem

Com ja sabeu, des del curs passat institut Josep Vallverdú forma part del projecte en xarxa “Aquí en parlem“, amb la professora Núria Escolà com a coordinadora.

Aquí en parlem… Escoles per la Prevenció del Consum de Drogues és un projecte de l’ObraSocial ”la Caixa” i la Generalitat de Catalunya per promocionar el treball de la prevenció del consum de drogues en els centres de secundària, amb la implicació de tota la comunitat educativa. Vol ser un suport per informar i sensibilitzar els joves sobre aquesta realitat.

El passat 19 de novembre, dia en que al centre celebràvem el Dia de la Ciència, a més dels experiments de Física i Química i de les demostracions de Tecnologia, aquest curs com a novetat hi vam incorporar una taula relacionada amb el projecte.

En aquesta taula alguns alumnes de 4t ESO realitzaren l’experiment de la “botella fumadora” i llançaren la següent pregunta als alumnes que s’aturaven: “Com creieu que ha quedat el cotó?” Després els convidaren a reflexionar sobre els resultats: “Quines substàncies hi trobem? Com afecten al nostre organisme?”

La proposta d’aquesta taula s’orientava sobretot a fomentar una actitud crítica vers el consum del tabac.

Aquí podeu veure algunes imatges.

Us recomanem també la lectura de l’article Ofensiva de l’OMS contra el tabac, que trobem en aquest enllaç.