Article a la revista Cuadernos de Pedagogía

A l’edició del passat mes d’octubre de la prestigiosa revista Cuadernos de Pedagogía hi surt publicat un article molt interessant de la Teresa Pietx, exdirectora del centre, i la Montse Barniol, professora de ciències socials, titulat “Instituto de Gurb: participar más allá de las aulas”.

El tema de la revista del mes d’octubre 2017 és “La democracia en los centros. Del aula a la comunidad”, un bloc coordinat per Núria Simó i Juli Palou.

En aquest article, les autores expliquen el projecte de participació del nostre centre: Prendre Partit. Tal i com elles diuen a l’article, l’adquisició de les eines necessàries per a l’exercici de la ciutadania activa és primordial en el projecte educatiu de l’Institut de Gurb, i d’aquí en va néixer el nostre projecte de participació. Aquest projecte engloba diversos escenaris. Per una banda, tenim la participació a l’aula, que es concreta amb el projecte de tutoria, la participació en l’avaluació i el treball cooperatiu i aprenentatge entre iguals. També tenim els projectes de treball i la participació en el centre, amb el projecte de les brigades, i a l’entorn pròxim, amb el projecte Ecoesperança i el Servei comunitari. Finalment, també tractem el tema de la ciutadania global amb el servei comunitari internacional i els projectes Let’s balance our world i De font en font.

Des del centre, destaquem la importància que aquesta prestigiosa revista hagi publicat aquest article que parla del nostre centre, us convidem a llegir-lo i agraïm immensament la gran feina que han fet la Teresa i la Montse.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>