Intercanvis lingüístics i culturals

L’Institut de Gurb té molta experiència en l’organització d’intercanvis amb centres d’altres països. Cada any, els alumnes de 3r realitzen un intercanvi a Holanda, que tradicionalment s’havia fet amb el Maartens College de Groningen. Degut a l’alta demanda de participació, recentment s’ha iniciat un altre intercanvi amb un altre centre dels Països Baixos, el Carolus Clusius College de Zwolle.

L’intercanvi consta de dues parts: el viatge a Holanda i l’estada dels holandesos a casa nostra. A Holanda, els companys holandesos ens ensenyen el seu país: anem a Amsterdam, al camp Westerbork, visitem les ciutats de Groningen i Zwolle i passegem amb bicicleta. Quan ens visiten els holandesos, aprofitem per fer excursions pel territori i així mostrar-los el nostre país. Visitem Barcelona, la Costa Brava, Montserrat, i també els ensenyem Gurb i Vic. 

En els últims anys també hem fet altres intercanvis, com és el cas de l’intercanvi amb l’Institut Glen Rock de Nova Jersei, als Estats Units, que es va realitzar durant dos anys, i l’intercanvi amb l’Istituto d’Istruzione Superiore E. Montale de Gènova.

Els intercanvis són una experiència excel·lent per practicar les llengües estrangeres, conèixer noves cultures i fer nous amics!