Programa d’innovació pedagògica STEAMcat

El passat 13 de novembre va ser publicada la resolució per la qual es feia pública la relació de centres seleccionats per participar en el programa d’innovació pedagògica STEAMcat. Un cop revisats el compliment dels requisits de participació i els criteris de selecció per part de la comissió avaluadora, l’avantprojecte presentat per l’Institut de Gurb  va ser seleccionat i, per tant, el nostre centre ha entrat a formar part del programa.

El programa s’inicia aquest curs 2018-19, té una durada de 3 anys i comptarà amb la participació de 30 centres de secundària d’arreu de Catalunya.

Els objectius del programa són els següents:

  1. Millorar els coneixements en ciència i tecnologia dels professors i la seva didàctica per generar millors aprenentatges i interès per les STEM.
  2. Incrementar la motivació vers les STEM mitjançant actuacions formatives diverses, metodològiques i recursos innovadors que les facin més atractives
  3. Millorar el coneixement sobre els estudis i professions STEM amb accions específiques d’orientació educativa que incrementin les opcions STEM dels alumnes en general i de determinats col·lectius, especialment en dones i contextos socials desafavorits.

Pel fet de formar part del programa, el centre podrà gaudir dels recursos següents:

  1. Orientació, assessorament i suport per al desenvolupament dels objectius i de les accions del Programa.
  2. Formació en centre i per a centres de la Comunitat STEAMcat.
  3. Suport documental per a la gestió del Programa d’innovació pedagògica STEAMcat
  4. Suport a la difusió de les experiències innovadores i de referència avaluades i consolidades a traves de jornades, fires, publicacions.
  5. Facilitar aliances amb agents externs potenciadors dels projectes.
  6. Creació i dinamització la comunitat de centres STEAMcat.
  7. Altres recursos que es determinin.

El passat dimecres dia 19 de desembre es va dur a terme l’acte inaugural del programa al Museu Marítim de Barcelona i l’equip impulsor de l’Institut de Gurb hi va ser present.

Com a centre, estem molt contents d’aquesta oportunitat i convençuts que els resultats del programa es veuran reflectits al centre a curt termini.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>