Aigua residual i residus: què en fem?

Ens dutxem, ens rentem les mans, anem a orinar i a defecar, rentem els plats, netegem el terra de casa, … i amb totes aquestes activitats generem una gran quantitat d’aigua residual. On va a parar aquesta aigua?
A més, al llarg del dia generem una gran quantitat de residus: plàstics, papers, matèria orgànica, vidre, .. ho reciclem correctament? Què se’n fa de tot plegat?
Per intentar respondre aquestes preguntes, el passat dijous 9 de maig els alumnes de 3r d’ESO van realitzar una sortida, amb el suport del Consell Comarcal, per tal de conèixer la gestió dels residus sòlids urbans (RSU) i de l’aigua residual urbana (ARU).
En primer lloc van visitar la depuradora de l’Espluga de Francolí, on els van explicar els diferents processos que s’apliquen a l’aigua per tal d’extreure els olis, els sabons, l’arena i la fracció orgànica, retornant l’aigua al riu el màxim de depurada possible.
A continuació van visitar la planta de compostatge comarcal, on els van explicar la importància de reciclar la matèria orgànica i el procés de transformació en adob per a les plantes i arbres. A més, van poder veure l’abocador comarcal, i entendre que no reciclar comporta una sèrie de conseqüències econòmiques i ambientals força negatives.
Tot seguit van realitzar una visita guiada a l’exposició “Plàstics” del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, on van poder reflexionar sobre els beneficis i les conseqüències de la utilització massiva de plàstics.
Juntament amb les activitats que hem realitzat a l’aula, n’han tret una conclusió important: és important reduir, reutilitzar i reciclar!
Rosalia Anglès
Professora de Ciències

All-focus
All-focus
All-focus

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>