Departament Visual i Plàstica

DECORACIÓ NADAL

Les propostes parteixen de projectes de l’alumnat de disseny i de volum del batxillerat d’arts plàstiques.

La resta del centre hi  col·labora força. Comptem amb l’alumnat que participa en el projecte TEI (1r i 3r d’ESO) i aprenentatge i servei (4t d’ESO) a més del alumnes de 1r de l’optativa espai i volum i l’optativa de 4t d’ESO de visual i plàstica sempre que és possible

L’INFANTA ES MOU

Durant curs 2017-18 el departament educació física ha iniciat el projecte per a dinamitzar les activitats durant l’hora de l’esbarjo. Els alumnes de 1r de l’optativa d’espai i volum hem col·laborat en la decoració del pati per a que es visibilitzin millor els valors que es volen promoure.

L’ART SURT DE LES AULES

Des de l’any 2005 els alumnes de batxillerat artístic col·laborem amb el Departament de Dinamització Cultural del Centre Cívic Sant Martí. Hem participat en activitats d’art efímer i participatiu al carrer, en el mur del centre cívic a favor dels drets humans i en l’activitat L’art surt de les aules.

Des de Dinamització Cultural ens proporcionen l’organització, els materials i els coneixements de talleristes, que introdueixen els nostres joves en l’art urbà. Al llarg dels anys hem anat mostrant els treballs a les sales d’exposició del centre cívic, als murs del nostre institut, a la plaça Eduardo Torroja i al pati de l’Escola La Palmera.

El temes tractats en els murals giren entorn a reflexions socials: La igualtat de gènere, les dones treballadors a St Martí…

 

Imatges del procés i informació sobre el projecte:

https://www.flickr.com/photos/centrecivicsantmarti/albums/72157665417066825
ART-SURT-DE-LES-AULES_ExplicacióProjecte

Vídeo de l’activitat que va emetre Barcelona Televisió:

https://vimeo.com/157295969

 

CERCLE ARTÍSTIC ST. LLUC

Pels alumnes de dibuix artístic de 1r i 2n de batxillerat és fonamental treballar amb models en viu. Aquesta oportunitat ens la facilita una entitat cultural de prestigi a Barcelona: El Cercle Artístic de St. Lluc.

 

Els nostres alumnes coneixen les seves instal·lacions i assisteixen a sessions de model masculí i femení per tal de practicar les proporcions humanes en els exercicis d’apunts del natural.

 

CONFECCIÓ I ESTAMPACIÓ DE SAMARRETES AMB EL TALLER DE LES MERAVELLES.

Al centre del barri de St. Pere hi ha un espai màgic. Els colors dels fils, les teles i l’alegria que desprenen els germans Huguet el fan un lloc únic que convida a la creació.

En el taller de confecció i estampació d’una samarreta s’aprèn molt més que a prendre mesures, a fer servir un patró, tallar, cosir i estampar. És un moment per a la reflexió del consum sense criteri, que exercim de manera massa habitual. Els alumnes comproven com dissenyar i confeccionar la seva pròpia roba: no tant sols és possible sinó que els obre els ulls al consum responsable.