Departament de Ciències Socials

Festival de cinema

Mostra de Fotofilosofies (Fotografia i filosofia)

Una fotografia, una pregunta, una xarxa que rumia.

http://blocs.xtec.cat/filoconvocatoria

 Fotofilosofies al bloc de l’Infanta: http://filoinfanta.blogspot.com

 L’institut participa en la iniciativa llençada a Internet el novembre de 2007 per tal de celebrar el Dia mundial de la Filosofia, que coincideix amb el tercer dijous del mes de novembre. La iniciativa està constituïda per blogs enllaçats de diversos centres educatius d’arreu dels Països Catalans on els i les alumnes postegen les seves fotofilosofies, és a dir, una fotografia acompanyada d’una pregunta que fa pensar.

L’objectiu és aplegar “espurnes de pensament” fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia.

Els alumnes finalistes assisteixen a l’acte de lliurament de premis que es realitza a la l’Aula magna de la Facultat de Filosofia i reben un diploma per la seva participació. L’acte compta amb el suport de la Junta de la Facultat i del Departament d’Ensenyament, així com de la Societat Catalana de Filosofia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

 

 

Premi Dialoga – ESADE

El seminari de filosofia participa en el premi que la Facultat de Dret d’ESADE, mitjançant el Grup de Recerca en Conflict Management, i el Col·legi de Notaris de Catalunya, en el marc de les seves activitats de difusió i promoció de la resolució alternativa de conflictes, destinat als centres educatius i als alumnes de 1r de Batxillerat i 4t d’ESO dels col·legis e instituts de Catalunya, amb el suport dels Departaments d’Ensenyament i Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta de realitzar una dissertació per promoure l’ús del diàleg en la resolució de conflictes.

DIALOGA PER: Prevenir, Resoldre, Col·laborar, Respectar, Comunicar, Tolerar, Conviure, Créixer, Compartir i Comprendre

Canvia de perspectiva, gestiona positivament els teus conflictes, obre els ulls a la mirada màgica de la RESOLUCIÓ ALTERNATIVA DE CONFLICTES