ENTREGA DE DIPLOMES DELF DE LLENGUA FRANCESA

El passat dijous 23 de gener de 2020, es va fer l’acte d’entrega de diplomes DELF que acrediten els nivells A2, B1 i B2 en llengua francesa.  Aquests diplomes eren el resultat d’haver obtingut resultats satisfactoris a les proves realitzades el passat curs 2018/19, a les quals es van presentar dos dels nostres alumnes, les quals van obtenir el nivell B1 en la seva segona llengua estrangera. L’acte tingué lloc a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa i va comptar amb la presència del cònsol francès, de membres dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, de l’agregat de cooperació lingüística a Espanya  de l’ambaixada de França i d’altres autoritats. Els alumnes diplomats eren els protagonistes de l’acte d’entrega i anaven acompanyats de les seves famílies i també dels professors i membres de l’equip directiu de cada centre.

Va ser un acte en el qual la llengua francesa va ser present en tots els parlaments, i també en les actuacions i intervencions realitzades per part d’alguns alumnes. Cal destacar el moment en què els alumnes diplomats van poder fer sentir la seva veu. Aquests, van dirigir-se a tots els presents a l’auditori per tal de poder expressar la seva percepció dels exàmens DELF, què havia representat per a ells haver obtingut el diploma i, la veritat, és que tots n’estaven ben orgullosos, ja que aquest diploma en una segona llengua estrangera els obre moltes portes i permet premiar el seu esforç durant els mesos de preparació.

El nostre centre continua fomentant l’aprenentatge del francès com a segona llengua estrangera i any rere any encoratja els alumnes a presentar-se a les certificacions de nivell, ja que aquestes representen un valor afegit en el seu currículum, els faciliten poder realitzar estudis a l’estranger i també són una oportunitat per poder demostrar allò que han après.

Com bé sabreu, des del curs passat, el nostre centre forma part del projecte Generació Plurilingüe i està implementant l’aprenentatge integrat de les llengües de forma transversal en qualsevol matèria  i també fomenta l’aprenentatge de la segona llengua estrangera entre el nostre alumnat. Per tal d’afavorir un millor aprenentatge de la llengua francesa i que aquest sigui més significatiu, des de l’àrea de llengua francesa també s’està treballant en dos projectes E-Twinning, amb diferents centres europeus. Així, els alumnes podran posar a la pràctica allò que van aprenent i podran millorar les seves competències lingüístiques de cara a l’obtenció dels diplomes DELF. Us anirem informant dels projectes i veureu com aprendre una nova llengua pot ser molt enriquidor.

Ara toca pensar en les proves DELF d’aquest curs 2019/20, les quals tindran lloc al mes d’abril. Ja s’han fet les preinscripcions i la setmana vinent comença el període de matrícula. Enguany alguns dels nostres alumnes de 3r d’ESO i de 4t d’ESO es presentaran al nivell A2, els animem a preparar-se bé les proves i esperem que tots puguin assistir l’any vinent a l’entrega de diplomes com ho han pogut fer enguany les nostres alumnes del nivell B1.

Diplomes DELF 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>