RÀDIO A L’ESCOLA: RÀDIO PATI

A la ràdio no existeix la imatge. Les paraules són l’únic mitjà de comunicació. Les paraules faran construir les imatges als oients. El què es diu i la manera com es diu tenen una importància vital.

La ràdio és un mitjà que ens permet el treball oral i escrit a l’escola. Es un mitjà no gaire allunyat a les realitats dels nostres alumnes, de segur que el senten, el coneixen… i es un mitjà fàcil, tècnicament parlant, de fer servir a l’escola… amb un senzill micro, un MP3 i un ordinador connectat a Internet en tenim prou.

A més….

Ens permet un treball cooperatiu amb els alumnes, un treball cooperatiu de veritat, amb responsabilitats individuals. Cada noi i noia te la seva feina, sense el desenvolupament de cada feina no sortirà el programa final.

Es un mitjà que ens permet atendre la diversitat, tots tenen la seva feina, i totes les feines tenen la mateixa importància.

Ens permet, també, treballar i aprendre a utilitzar diferents mitjans tecnològics.

Fen ràdio, fem competències, aprenem, treballem, ens divertim i ens auto valorem.

Des de fa molts anys a l’escola funciona “Ràdio Pati”. Cada festa de l’escola l’alumnat de 6è prepara un programa de ràdio que fan en directe al pati davant de la resta de l’escola. Hi ha els locutors, els tècnics, el director/a, col·laboradors…

 

 

 

El projecte Sintonitza’t – la radio a l’escola” és fruit d’una col•laboració entre els Serveis Territorials d’Ensenyament i la nostra emissora

Alumnes de primària i secundària de dotze centres educatius de Lleida faran tallers de ràdio a aquesta casa, a UA1 Lleida Ràdio. Aquest projecte que s’anomena “Sintonitza’t – la radio a l’escola” és fruit d’una col•laboració entre els Serveis Territorials d’Ensenyament i la nostra emissora

La proposta s’emmarca en programa que el Departament d’Ensenyament va signar amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya el juny passat. Aquests tallers formatius començaran properament i duraran fins al juny del 2018.

En l’activitat, la part pràctica jugarà un paper molt important, fins al punt que els centres visitaran i generaran continguts als estudis d’UA1 Lleida Ràdio que, posteriorment, seran emesos. El projecte també formarà docents en l’àmbit comunicatiu.

Els primers centres confirmats són l’escola Doctor Serés (d’Alpicat), també el nou institut d’aquesta localitat.; l’Escola d’Almenar i la d’Alfred Potrony (de Térmens).


 

 

 

 

PROGRAMA DE RÀDIO DE L’ALUMNAT DE 6è A : VIATGES !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>