Sant Jordi 2019

A Catalunya, des de l’edat mitjana és costum regalar una rosa vermella a l’estimada per Sant Jordi. A principis del segle XX es van a començar a regalar també llibres. La idea original va ser de l’escriptor valencià establert a Barcelona Vicent Clavel Andrés, que ho va proposar a la Cambra Oficial del Llibre de Barcelona.

Un 23 d’abril. però de l’any 1616, van morir els escriptors Miguel de Cervantes i William Shakespeare. Un 23 d’abril també van néixer o morir altres escriptors universals com Josep Pla(1981), Maurice Druon (1918), K. Laxness (1902), Vladimir Nabokov (1899) o Manuel Mejía Vallejo (1923).

El 15 de novembre de 1995, en una conferència general que va tenir lloc a París, la festa del 23 d’abril dedicada a la literatura ha estat declarada per la UNESCO “Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor“.

La Biblioteca del l’institut Josep Valverdú us desitja, a tots i a totes, una bona diada de Sant Jordi plena de roses i llibres. També volem felicitar a totes les Jordines i tots els Jordis.