2020, l’any de la preauditoria

Aquest curs 2019-20 l’Institut de Gurb ha viscut una nova experiència, que és la realització d’una preauditoria.

A inicis del curs passat, el centre es va introduir al món de la qualitat i la millora contínua entrant a formar part, com a centre oient, del Projecte de Qualitat i Millora Contínua (PQiMC) del Departament d’Educació. El primer curs al projecte va servir per establir les bases del sistema de gestió de la qualitat al centre, i aquest segon curs l’hem dedicat a acabar de definir tots els processos i a deixar-ho tot a punt per poder encarar, amb garanties d’èxit, la preauditoria que des del PQiMC es programa pel segon any al projecte.

La preauditoria es va dur a terme el dia 19 de maig de forma virtual, ja que el centre es trobava en situació de confinament. Els auditors van ser dos membres del PQiMC, en Raúl Richard i l’Olga Vitolo. Al llarg de tot el matí, es van programar diferents reunions amb l’equip directiu i la coordinadora de qualitat, i també es van auditar els altres responsables de processos (activitats i sortides, riscos, TAC, comunicació i secretaria) i dos departaments del centre (llengües i ciències), a través dels quals es va auditar tot el sistema pedagògic i l’acció tutorial.

La preauditoria va ser un èxit en tots els sentits. Es va detectar 5 no conformitats, que ja hem començat a treballar per tenir solucionades de cara al proper curs, algunes oportunitats de millora, que ens han permès definir els propers passos a seguir per continuar millorant el nostre centre, i també alguns punts forts. A més a més, es van complir els objectius principals de la preauditoria, que són la detecció de tot el que cal ajustar de cara a una futura auditoria de certificació, i l’adquisició, com a centre, de l’experiència de ser auditats.

Els auditors ens van felicitar per la bona interpretació que hem fet de la norma ISO al centre i per la bona evolució que ha fet el centre al llarg dels dos anys al PQiMC, i ens van donar llum verda per encarar una auditoria de certificació al proper curs. Al setembre seguirem treballant en aquesta línia, amb la voluntat que el 2021 sigui l’any de certificació de la ISO 9001.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>