DESCOBRIM I CREEM LA NOSTRA GEOSFERA

Una setmana més, el grup de la Katia krafft ha seguit investigant i responent a grans incògnites plantejades durant les sessions a l’aula.

La setmana passada vam fer un forat al sorral per buscar lava i ens vam adonar que no era prou fons. Aquesta idea ens va despertar la curiositat per investigar que hi ha molt a dintre de la terra i com de fons hauria de ser el forat que hauríem de fer per trobar lava. Per aquesta raó, aquesta setmana havem descobert que la terra te diferents capes de profunditat (l’escorça, el mantell superior i inferior i el nucli) que reben totes plegades el nom de geosfera i que es troben a una profunditat de milers de quilometres, tot i que no tots coneguem el mil, sabem que aquesta xifra té molt números. Per aplegar a aquestes conclusions, havem debatut del que ja sabíem i hem revisat diferents imatges de la terra i un vídeo de la geosfera que ens ha agradat molt.

Una vegada havem descobert les capes de la terra, havem construir per parelles la nostra pròpia geosfera amb plastilina i havem etiquetat les diferents capes amb el seu nom corresponent.

Aprofitant que ja en sabem on podem trobar lava, havem aprofitat per guardar-nos la xifra de quina és la temperatura en la que es troben els volcans i havem agafat un termòmetre per treure la nostra temperatura corporal. Així havem comparat les diferents mesures i hem descobert que la lava és molt perillosa i que no hi deguem estar mai a prop.

Seguim pensant en què passaria si tinguéssim un volcà petit dintre del nostre cos i creiem que molt bo no ha de ser.