Katacultura: Benvinguts al nord

Benvinguts al nord és una pel·lícula francesa dirigida i interpretada per Dany Boon l’any 2008.

És la pel·lícula francesa més taquillera de la història del cinema de França. En les seves sis primeres setmanes de projecció va aconseguir atraure 17.645.132 d’espectadors.

bevinguts al nord

Argument

Phillippe Abrams (Kad Merad) és un director d’una oficina de correu a qui destinen, en contra de la seva voluntat, a Bergues, un poblet del nord de França, prop de la frontera amb Bèlgica. Phillippe es deixa portar pels estereotips, i pensa que el nord serà un lloc horrible: inhòspit, glacial, fosc i trist, i creu que els habitants del poble són éssers gairebé salvatges: tancats, turmentats per aquestes dures condicions de vida, i que remuguen un patois (dialecte) inintel·ligible (d’aquí ve ‘Ch’tis’). Però quan hi arriba descobreix una realitat diferent: el nord és un lloc idíl·lic, i els seus habitants són propers i encantadors. De tota manera, la seva dona, que s’ha quedat a viure a la seva localitat d’origen persuadida de les dures condicions de vida, no el creu quan aquest li diu com de feliç n’està, i prefereix sentir que el seu marit viu un autèntic infern, doncs això fa despertar la seva compassió. Finalment aquesta, compungida, anuncia que acudirà a visitar-lo. A Abrams no li queda més remei que demanar als seus nous amics i veïns que interpretin la farsa que li ha explicat a la seva dona, i que es comportin de forma tosca.

(Extret de wikipedia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>