Miquel Morla, de Jobshadowing a Birmingham

El passat dia 26 d’abril i durant quatre dies vaig participar del projecte “Jobshadowing” dins del projecte Erasmus+ E.C.L.I.P.S.E com a part d´una experiència on professors de diferents llocs d’Europa com ara Catalunya, Itàlia, Noruega, Eslovènia o Anglaterra viatjaven a altres instituts públics per compartir, aprendre i conèixer diferents tipus d´ensenyaments i pedagogies. Comprovar in situ com s’aplicaven a les aules i alhora agafar allò que vèiem més interessant per poder ampliar i enriquir les nostres eines i metodologies docents.

A mi em va tocar anar a l’institut Small Heath School a Birmingham (Anglaterra) i he d’admetre que al principi estava una mica insegur i espantat perquè sóc professor de música i encara que he estudiat anglès quasi tota la meva vida i segueixo estudiant, i és una llengua que m´apassiona per la seva connexió amb tants músics que admiro, no les tenia totes amb mi en quant a tenir el nivell que requeria aquesta tasca. Però com diuen que si no t´arrisques pots perdre’t coses molt enriquidores em vaig animar i cap allà que hi vaig anar.

Ja des de el primer dia allí, el professor que em va acollir a sa casa i que és un dels impulsors d´aquest projecte, Imed Belhouche, em va rebre fantàsticament, pugui gaudir de la seva hospitalitat i em va obrir les portes de la seva casa i del seu institut de bat a bat.

 

Una vegada a l’institut tots els professors, cap d´estudi i director es van bolcar en mi i em varen ensenyar tots els racons del seu institut, com feien les classes, les pedagogies que feien servir, les diferents metodologies, els procediments per tractar a l’alumnat amb necessitats especials o amb més dificultats, com intervenien en els conflictes entre alumnes, vaig poder assistir a una mediació entre professor-alumnes i família, les seves eines i plataformes informàtiques per a fer el seguiment de l’alumnat i donar-li recolzament, etc. La veritat que va ser una experiència molt satisfactòria a nivell pedagògic i humà on es realçava sobretot la disciplina, els valors i el comportament.

Per finalitzar volia agrair a la directora Pilar Rodríguez i a la professora d’anglès i coordinadora del projecte “Jobshadowing” Carme Flores la seva confiança i suport, així com la seva predisposició per a tot el que necessitava. També m’agradaria acabar destacant la importància de l’estudi de llengües com l’anglès, ja que són un vehicle no sols de comunicació arreu del món sinó una eina d´enteniment, concòrdia i avinença que fa que alumnes de llocs tan llunyans com Vallbona d’Anoia, Noruega, Itàlia o Eslovènia puguin descobrir un punt de trobada en comú, intercanviar trets culturals propis i gaudir d´una amistat que té com a nexe comú la llengua anglesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>