Llamborda Stolpersteine

Dijous passat es va dur a terme la col·locació de la llamborda Stolpersteine en homenatge i memòria de Domènec Ferrer, vallbonenc de naixement que va perdre la vida en la barbàrie de l’holocaust nazi.

El projecte Stolpersteine contribueix a recuperar la memòria històrica per a què fets com aquests no es tornin a repetir en el futur. De la mà del Jordi Rabell, professor d’història i impulsor d’aquest projecte a Vallbona, i de la mà de la Meritxell Baqué, alcaldessa de Vallbona d’Anoia, ens van convidar a l’institut a formar part d’aquest acte.

El Miquel Raich, professor d’història de 4t d’ESO va dissenyar unes activitats preparatòries per conèixer els fets i juntament amb els alumnes de 4t d’ESO, la professorat d’història Laura Lázaro i la directora Pilar Rodríguez, van formar part de l’acte on els alumnes van adreçar unes breus paraules que us adjuntem, així com algunes fotografies de l’esdeveniment.

 

Acte Stolpersteine 15 d’octubre del 2020.

Prenen la paraula els alumnes de 4t d’ESO, representats per l’Aleix Borràs i en Samuel Triano

Bon dia a tothom i benvinguts a Vallbona d’Anoia.

Primer de tot voldríem dir que és un honor poder assistir en aquest acte de memòria històrica en representació de l’institut. 

Per a nosaltres conèixer la vida de Domènec Ferrer i Torrents ha representat aprendre de primera mà com va ser patir les injustícies del feixisme i de l’horror nazi, allò que moltes vegades no expliquen els llibres d’història. Històries personals, com la del Domènec, ens fan ser conscients que fets com el que avui homenatgem no poden quedar en l’oblit perquè no es tornin a repetir.  

És per això que estem avui aquí, per agafar el relleu de la veu de les víctimes i mantenir-la viva per les següents generacions. 

Moltes gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>