Els alumnes de 1ESO fan un mural denúncia d’un MAR DE PLÀSTIC

QUIN MÓN VOLEM? 

La Terra i tots els seus habitants estem en perill per culpa dels humans, tots junts hem de solucionar aquest problema, hem d’intentar cambiar el plàstic per altres materials. 
El plàstic és un material que es descompon en 150 anys i 1.000 anys sota terra i està en quasi tot el que consumim i utilitzem, el problema es quan no el volem i el llencem, moltes vegades acaba en el mar, això és un gran perill per la fauna marina, hi ha dos perills: el primer es que s’enreden en el plàstic i moren i dos quan se’l mengen que després nosaltres acabem menjant-los.

Fa un temps, entre el 1985 i 1988 es va descobrir l’illa de plàstic a l’oceà pacífic.
La sopa de plàstic del Pacífic té un dels més alts nivells de partícules plàstiques suspeses en la superfície de l’aigua, per això els investigadors han estudiat els seus efectes i l’impacte fotodegradació plàstica dels residus flotants sobre la capa de l’aigua. 
Els plàstics fotodegradables és desintegren en trossos petits el procés arriba fins que el plàstic és molecular i així s’ho mengen els peixos i es converteix en una cadena alimentària

Jo em comprometo a utilitzar el menys possible el plàstic i si l’utilitzo reutilitzar-ho o reciclar-ho i concienciar als altres que tots junts hem d’evitar la mort de milions d’animals marins, perquè ells no tenen la culpa de que nosaltres utilitzem per exemple una bossa de plàstic i la llencem i després una tortuga se la fica dins d’ella i ja no pot sortir i mor. 

Àngela Rojas 1rA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>