1a trobada europea a Livorno (Itàlia)

 

Durant la setmana del 29 de febrer al 3 de març 4 alumnes i 2 professores del centre han participat a la primera trobada del projecte ECLIPSE. Els alumnes han estat acollits per les famílies dels estudiants italians de l’institut G. Mazzini de Livorno. En aquest projecte europeu sobre alfabatització cultural hi participen 5 països més: Turquia, Itàlia, Gran Bretanya, Eslovènia i Noruega. 

El dilluns es va fer la presentació dels 6 centres participants. Cada institut explicava les seves característiques i particularitats acompanyades d’imatges i vídeos. Tot seguit, vam fer una passejada pel centre històric de la ciutat.

El dimarts vam fer una escapada a Florència. Caminant pel centre històric, anàvem descobrint espais tan emblemàtics com Sta Maria del Fiore, el David de Miquel Àngel, la Galeria del Ufizzi, el pont vell, etc.

El dimecres ens vam arribar fins a Pisa, on vam admirar la torre inclinada i tot el seu complexe arquitectònic. Pisa té una de les universitats més antigues d’Itàlia.

El dijous durant el matí els alumnes van fer dos tallers. Un es basava en jocs cooperatius i l’altre consistia en fer una composició artística aplicant la tècnica del tremp a l’ou imitant els antics mestres italians. A la tarda, els alumnes van compartir les històries creades a partir d’obres d’art. 

Carme Flores i Àngels Sendra

                                                                                                            

“Aquesta experiencia ens ha donat moments inoblidables compartits amb persones úniques”. Maria Borràs

“La millor experiència mai viscuda, compartint la teva cultura amb altres companys”. Emilia Becerra

“Per mi aquest viatge ha estat molt interessant. Hem après elements de la cultura de tots els països participants en aquest projecte” Cristian Duran

“Conviure amb famílies italianes, conèixer les seves costums i compartir experiències amb companys d’altres llocs ha sigut fàntàstic” Júlia Blasco

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>