REDESCOBRIM VERDAGUER

 

El dia 6 d’octubre ens va visitar la Carme Torrents, exdirectora de la Casa Museu de Folgueroles i regidora de Cultura i Turisme de l’Ajuntament de Folgueroles.  Ens va explicar coses sobre Verdaguer i ens va ajudar molt a entendre la seva trajectòria i influència pel poble de Folgueroles. 

A Folgueroles celebrem la festa Verdaguer, perquè va ser un dels autors més importants que va recuperar la nostra llengua catalana com a llengua literària. 

A mossèn Cinto li agradava molt caminar per la natura, i a Folgueroles hi ha molts quilòmetres de bosc. Les seves caminades entre la natura eren el seu lloc d’inspiració.

Quan mossèn Cinto va començar a ser més adult, va viatjar per  diferents llocs, com els Pirineus, París, el nord d’Àfrica, Egipte i Rússia. En aquests viatges es va inspirar molt i va aprendre de les diferents cultures.

 

Ell era molt bona persona, amb un esperit molt solidari, encara que també una mica tossut. 

 

Aquest folguerolenc d’origen  s’ha convertit en tot un emblema pel poble, i se’l recorda amb molt carinyo.

 

 

Èrika, Júlia, Jordi i Àlvar.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>