1ª JORNADA DE LES MATEMÀTIQUES

El passat diumenge dia 14 de març va ser el dia internacional de les matemàtiques. És per aquest motiu que avui 17 de març, dels més petits fins als més grans, hem celebrat la nostra primera Jornada de les Matemàtiques.

El tema d’enguany ha estat: “Les matemàtiques per a un món millor” i ens hem adonat que estem envoltats de matemàtiques, a dins i a fora del centre: quan ens llevem amb el despertador, quan anem a comprar, quan comptem els Km que fem, quan pesem els ingredients per fer un pastís, quan trepitgem les rajoles del terra que tenen diferents formes….etc.

Al llarg del matí ens hem dedicat a fer tota mena d’activitats matemàtiques. Hem mirat un vídeo matemàtic, hem fet jocs de taula, racons matemàtics, fotografies matemàtiques…etc.

Ha estat un dia diferent i molt divertit. I hem arribat a la conclusió que les matemàtiques són molt més importants del què ens pensem.

Ah!! i molts cops quan juguem….també fem matemàtiques!!!

Cliqueu la imatge per veure les fotos del dia:

 

 

JORNADES DE PORTES OBERTES

Moltes gràcies a tots i totes els que us heu inscrit per venir a conèixer el nostre Projecte Educatiu mitjançant  les Portes Obertes de divendres i dissabte.

L’entrada serà per la Plaça Roviretes a l’hora indicada, us prendrem la temperatura i seguidament farem dos grups en funció de si l’interès és per Infantil i Primària o Secundària. Recordeu que heu de portar la mascareta posada en tot moment i posar-vos gel hidroalcohòlic només d’entrar. Gràcies.

Fins aviat!

 

EL NOU LOGOTIP PER A L’INSTITUT ESCOLA

Després d’un procés de disseny i elaboració de diverses propostes de logotip per al nou institut escola, tenim el plaer de presentar-vos el logotip definitiu:El procés va iniciar-se a principi de curs, a través del projecte Mossèn Cinto va de logos: què volem ser?, en motiu de la transformació de l’escola en institut escola, en què l’alumnat que estrenava el 1r d’ESO van dissenyar vuit logotips diferents. Després d’una primera votació del claustre i tot l’alumnat del centre, van quedar quatre logotips finalistes i, a partir d’una votació popular, va haver-hi un logotip guanyador.

Durant tot aquest procés, diferents persones vinculades al poble de Folgueroles van col·laborar compartint els seus coneixements i donar-nos idees per dissenyar els diferents logotips; entre elles, l’Imma Espona, mare del centre i dissenyadora gràfica, qui ens va explicar les qüestions més tècniques per a l’elaboració de logotips, ens va fer una sessió de crítica dels primers esborranys i, finalment, li ha donat la vessant professional al logotip guanyador.

Volem agrair a tota la comunitat educativa la dedicació i esforç que ha invertit, de manera totalment desinteressada, en el disseny del logotip que ens representarà a partir d’ara en aquesta etapa que vam iniciar al setembre.

Alumnat i docents de l’institut escola Mossèn Cinto

PREINSCRIPCIÓ 21-22

Benvolgudes famílies,

el període de  preinscripció per al curs 2021-22 és el següent:

del 15 al 24 de març de 2021 pels alumnes d’infantil i primària 

del 17 al 24 de març pels alumnes d’ESO

Aquesta és l’oferta de places a l’Institut Escola Mossèn Cinto:

EDUCACIÓ INFANTIL: P3 22  P4 1  P5 1

EDUCACIÓ PRIMÀRIA: 1r 1  2n 3  3r 3  4t 1  5è 2  6è 2

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA: 1r ESO 0  2n ESO 1

Aquest any la preinscripció només es pot fer en format electrònic, s’ha eliminat el paper. Trobareu la sol·licitud accedint al web de la preinscripció del Departament, clicant a la foto.

 

Cal que el pare, mare o tutor faci el tràmit amb una eina d’identificació digital mitjançant certificat digital, com DNI electrònic, Cl@ve, idCat,…Si no es disposa de cap certificat, us podeu generar l’idCat Mòbil de forma fàcil accedint a l’adreça https://idcatmobil.seu.cat/  

Una vegada identificats ja podeu fer la presentació en suport electrònic de la sol·licitud. Si no podeu obtenir la identificació digital, es pot fer la presentació de la sol·licitud en suport informàtic.

En tots dos casos caldrà adjuntar, escanejat o en format fotografia, el llibre de família.

El codi del nostre centre és 08076996, el necessitareu per indicar quin centre voleu preinscriure-us.

Si teniu qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb nosaltres. Els dilluns, dimarts i dijous us atendrà l’administrativa.

JORNADES DE PORTES OBERTES

El període de preinscripció pels ensenyaments d’Infantil, Primària i Secundària s’inicia el 15 de març fins el 24 del mateix mes. És per això que els dies 5 i 6 de març organitzem unes jornades de portes obertes per poder conèixer el projecte educatiu i els espais del nostre centre. Seran en format presencial però seguint totes les mesures organitzatives i sanitàries establertes per garantir la seguretat de tothom.

A l’entrada del centre, prendrem la temperatura a les persones visitants, i caldrà fer el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic. L’ús de la mascareta serà obligatori en tot moment.

Es farà una reunió en grups de 10 persones com a màxim. Demanem que només hi  assisteixi un membre de la unitat familiar però, si voleu ser-hi els dos progenitors, caldrà que us apunteu per separat. El següent enllaç us portarà a fer la reserva de la cita prèvia:

Calendari cita prèvia

Podreu escollir una de les dues opcions:

Divendres 5 de març a les 17h

Dissabte 6 de març a les 10h

Us hi esperem!

ACCIÓ SOLIDÀRIA EN MOTIU DEL DIA DEL CÀNCER INFANTIL

Benvolgudes famílies,

Per treballar els valors de la solidaritat, l’amistat i l’empatia, entre d’altres, aquest any comencem una iniciativa solidària que tindrà continuïtat els propers anys. En col·laboració amb l’AMPA, cada curs ens solidaritzarem amb alguna associació, ONG, col·lectiu,…per fer visible als alumnes les diferents causes i entendre que un món millor és possible si col·laborem entre tots.

Aquest curs realitzarem diferents activitats per col·laborar amb l’Associació Candela, la polsera solidària. Aquesta associació realitza tallers de polseres i explica el seu propòsit als centres per recollir diners per la investigació del càncer infantil, en col·laboració amb diferents hospitals. Aquest dilluns 15 de febrer és el dia de la Lluita contra el Càncer Infantil, per això aquesta setmana en parlarem a les tutories i farem el primer taller de polseres amb els alumnes d’ESO i 6è. Els alumnes de 4t i 5è el realitzaran la següent setmana. 

Així doncs, us demanem la vostra col·laboració en la compra de les polseres que faran els alumnes. Cada polsera té un preu de 3 euros; amb els diners recollits es farà una donació a l’associació “Candela Polsera solidària”.

Dimarts 16 de febrer, rebreu un full on haureu d’indicar el nombre de polseres que voleu i adjuntar l’import exacte. Els diners es dipositaran a la caixa solidària de cada classe que hauran decorat els alumnes més petits. El dia 25 de febrer, les tutores lliuraran als alumnes les polseres que hauran comprat.

Podeu trobar més informació de l’associació al següent enllaç http://www.pulserascandela.com/

Gràcies per la vostra col·laboració!

 

 

 

VISITA DE L’HONORABLE CONSELLER D’EDUCACIÓ

En motiu de la recent posada en marxa de l’institut escola, divendres passat ens va visitar al centre l’honorable Conseller d’Educació, Josep Bargalló. L’acompanyaven la directora dels Serveis Territorials de la Catalunya Central, la senyora Dolors Collell, la delegada del Govern, la senyora Alba Puntí, els caps de gabinet i comunicació, l’alcalde del poble i la regidora d’Educació.

Va ser una visita d’una hora llarga respectant totes les mesures de prevenció en front la Covid19. Vam visionar un video de com treballem al centre i vam poder conversar sobre el projecte educatiu i els reptes d’aquest curs tan excepcional. Abans de marxar, ens va signar al llibre de visites.

Estem contentes de la visita ja que posa en valor la gran tasca que està desenvolupant tot l’equip de docents per tirar endavant el projecte educatiu 3-16 malgrat les incerteses que provoca la pandèmia.

ENTREVISTES DE SEGUIMENT DEL CURS

Benvolgudes famílies,

Valorant la situació sanitària actualment i davant les noves restriccions anunciades pel Govern, hem decidit que totes les entrevistes de seguiment del curs previstes per aquest mes de gener es faran per videoconferència a la mateixa hora i dia que estaven previstes, si ja la tenieu concertada amb la tutora. En casos molt excepcionals, valorarem fer-la presencialment al centre, amb l’assistència de només un progenitor. D’aquesta manera farem del centre un lloc més segur per poder iniciar el segon trimestre i seguir el curs de la manera més normalitzada possible, evitant que es produeixin confinaments.

D’altra banda, com ja sabeu, després d’haver avaluat i tingut en compte les recomanacions sanitàries i la recomanació de la comunitat europea, els departaments d’Educació i Salut han endarrerit l’inici del segon trimestre fins al dilluns 11 de gener ja que, segons un informe epidemiològic elaborat per Salut, és recomanable espaiar més els dies entre les festes i la tornada als centres educatius per evitar contagis.

Que acabeu de passar unes bones festes, gràcies per la vostra comprensió i col·laboració.

Equip Directiu

 

AMB AFECTE DES DE L’EQUIP DE MENJADOR…

Benvolgudes famílies,

Des de CAMPOS ESTELA, us fem saber que en aquest any tant especial en que el patge de SES MAJESTATS ELS REIS D’ORIENT, no ha pogut venir a veure i escoltar els desitjos dels nenes i nenes del menjador per garantir la seguretat, no s’han oblidat de nosaltres i ens han fet arribar una carta en que proposen un repte musical molt divertit.

Ja fa un parell de dies que els infants l’estan assajant i en breu, anirem difonent el resultat a través dels stories de les nostres xarxes socials, sempre preservant la imatge dels infants:

A més, us fem arribar un document, que hem preparat amb tot l’afecte i la il·lusió, i en que, es recull una miqueta el que ha estat el nostre dia a dia. Alhora us convidem a participar en un concurs per a formar part del taller de cuina virtual “Tu tries, en família” que podeu consultar al nostre blog.

Esperem que us agradi.

BONES FESTES A TOTS

 

Equip de menjador

BONES FESTES!

Amb els millors desitjos de salut i felicitat pel 2021, el claustre de l’IE Mossèn Cinto us desitja bones festes!


LES PANERES DE 6è

Benvolgudes famílies,

Us volem agrair a tots, per haver col.laborat amb la compra de lluminetes que com cada any fem els alumnes de 6è.

També volem agrair a tots els comerços i empreses del

poble i de fora, per haver col.laborat amb les seves aportacions. Ja podeu veure que fan molt de goig! Col·laboradors

Els números premiats els penjarem, el dia 22 de desembre amb la coincidència dels cinc primers premis de la Loteria Nacional.

Esperem que tingueu molta sort!!!

BONES FESTES A TOTS I TOTES!

Tutor/a de 6è

 

Resultats votacions del nou logo

Ja tenim els resultats! 
El desembre del 2019 l’Escola Mossèn Cinto rebia la notícia que, de cara al curs 2020-2021, esdevindria Institut Escola. A nosaltres, els alumnes de 1r d’ESO, ens van envair un munt de dubtes i d’emocions però aquest setembre vam començar amb moltes… Llegeix més»

POSTALS DE FELICITACIÓ

Benvolgudes famílies,

Aquest any per motius del Covid-19 i de manera excepcional, si voleu felicitar el Nadal, millor fer-ho de manera virtual !

Atentament,

Equip docent

SOM SOSTENIBLES?


Benvolgudes,
L’alumnat de 1r d’ESO de la Brigada de SOStenibilitat estem fent una anàlisi de l’estat actual de sostenibilitat del centre tot treballant l’objectiu de desenvolupament sostenible 12 de consum i producció responsables. El primer que volem saber són aspectes que fan referència al consum… Llegeix més»