Projecte GEP: Conferència mundial de població a Folgueroles

L’alumnat de segon d’ESO va escenificar una conferència mundial de la població en el marc del projecte GEP (Generació Plurilingüe). Aquest programa d’innovació pedagògica impulsat pel Departament d’Educació té la finalitat de millorar la competència en llengües estrangeres de l’alumnat, mitjançant la realització d’activitats i projectes en anglès en altres matèries curriculars. 

Tenint en compte que des de Geografia i Història s’estudia la demografia i els processos migratoris, els estudiants va desenvolupar un projecte que volia respondre a la pregunta “El món seria millor sense fronteres?”. Cada grup va estudiar les característiques demogràfiques d’un país i es va posar a la pell dels seus mandataris polítics. Després d’analitzar alguns indicadors com la taxa de natalitat, l’esperança de vida o la renda per càpita, van valorar els avantatges i els inconvenients de les migracions pel seu país i van definir-ne la política migratòria. L’esdeveniment final del projecte, treballat conjuntament en les matèries de Geografia i Història i de Llengua Anglesa, va ser la representació d’una conferència de població de les Nacions Unides on cada grup va exposar el punt de vista del seu país i, finalment, van votar si volien eliminar les fronteres. 

Aquesta situació d’aprenentatge està relacionada amb una altra actuació que han fet els alumnes de segon d’ESO en relació al fenomen migratori. Es tracta del projecte “Perfils” impulsat per l’administració local “Mancomunitat de la Plana” amb l’objectiu que els joves d’aquesta zona coneguin de primera mà històries individuals sobre migracions amb la realització d’entrevistes a persones que han viscut un procés migratori.

En aquest tercer any d’implementació del programa GEP a l’IE Mossèn Cinto, a banda d’aquest nou projecte a l’ESO, també s’han realitzat d’altres actuacions tant a primària com a secundària que apliquen la metodologia AICLE (Aprenentatge Integrat de Contingut i Llengües Estrangeres).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>