RECOMANACIONS D’ESTIU A 1r

Hola famílies, ara que l’estiu ja és aquí toca descansar i gaudir-ho, no obstant us deixem algunes propostes i recomanacions per mantenir tot el que hem après aquest any:

* LLEGIR : lectures individuals o anar combinant, silencioses o en veu alta… revistes, contes, còmics, llibres, cartells que et trobes pel carrer,… Anar a la Biblioteca (Bibliobus).

* ESCRIURE: fer diaris de coses divertides, escriure un conte, enviar una postal a l’escola o escriure al classroom explicant com us va l’estiu!

* PARLAR: explicar acudits, endevinalles, històries, anècdotes divertides que t’han passat, explicar com et sents, inventar i representar una obra de teatre…

* JUGAR A JOCS DE TAULA: domino, bingo, memory, jocs de cartes, oca, parxís, scrabble, monopoly, puzzles, lego… Jugar en família o amb amics a qualsevol de les recomanacions que fa el Grup SET de l’ABEAM.  Fes clic aquí.

* ACTIVITATS DEL DIA DIA: fer la llista de la compra, saber pagar i calcular el canvi de petites compres, seguir una recepta entenent cada pas, calcular les mesures en una balança, ajudar a parar taula, ordenar l’habitació (jocs), llençar la deixalla al contenidor corresponent de casa, cuidar les plantes,…

*  VISITAR MUSEUS DE MATEMÀTIQUES I CIÈNCIES: És una bona oportunitat de veure les matemàtiques des d’una altra perspectiva. Com sempre, el MMACA (Museu de les Matemàtiques de Catalunya) és una molt bona opció, amb jocs i experiències per compartir amb els infants.  Fes clic aquí.

*A MÉS A MÉS: fer esport, anar en bicicleta, nedar, cantar, ballar, fer excursions i observar la natura, les plantes, els ocells, fer tombarelles, rodes, fer manualitats, fer experiments, …

* QUADERNET D’ESTIU: Si voleu també podeu fer algun quadernet d’estiu que us agradi. Hi ha molta diversitat i heu d’escollir un que us pugueu sentir còmodes, us deixem amb diferents opcions, però n’hi ha moltes altres: LECTOJOCS (Salvatella), Bloc d’estiu de Barcanova, Quadern d’estiu de Vicens Vives o Castellnou, Quadern de vacances (BAULA),…

* NUMERACIÓ i CÀLCUL: comptar endavant i endarrere oralment, de 2 en 2, de 5 en 5, de 10 en 10 (fins al 100). Fer dobles i meitats fins el 100.

Fer alguna operació amb recta numèrica i descomposició. (Innovamat)

* Us deixem uns quants recursos molt interessants relacionats amb Innovamat:

  •  L’aplicació de Bmath: L’aplicació de pràctica i aprenentatge autònom per a famílies. Amb moltes novetats respecte a l’any passat però mantenint la mateixa base didàctica. Descarregueu-la aquí.
  • Reptes matemàtics de Bmath: Són petites activitats multinivell que tenen per objectiu mantenir actiu, setmana rere setmana, el múscul matemàtic. Se n’han dissenyat de noves, específiques per a l’estiu. Atenció: farem sortir els infants de casa! Fes clic aquí.
  • Activitats Bmath: També podeu provar les activitats que ens proposa Bmath, per seguir practicant conceptes matemàtics en forma de joc. Moltes d’aquestes activitats es fan amb material manipulatiu com el que fan servir a l’escola. Hi ha disponibles uns imprimibles per si de cas no disposeu del material! Fes clic aquí.
  • Videotutorials per a famílies: de caràcter informatiu per a pares i mares que vulguin endinsar-se en les matemàtiques que fan els vostres fills i filles durant el curs. També inclouen versions descarregables del material manipulatiu. Fes clic aquí.

Esperem que aquests recursos us siguin profitosos i que passeu un molt bon estiu!

Una forta abraçada!

L’equip docent de 1r.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>