NEREA GAMEZ

“Vull ser professional i estar al costat de les millors de l’especialitat”

Nerea Gámez ha estat seleccionada per l’Institut Joaquín Blume d’Esplugues  de Llobregat, que acull esportistes d’alta competició en edat escolar

La jove torrenca, de 13 anys, ha estat seleccionada pel prestigiós Institut Joaquín Blume on cursarà tercer d’ESO. Experta en pentatló, Nerea Gámez va començar la seva carrera esportiva practicant patinatge i natació fins que va enlluernar una entrenadora de pentatló, qui va animar-la a provar aquesta disciplina. Ara, de la mà dels seus entrenadors s’ha convertit en una de les millors de la seva categoria i al setembre deixarà el seu institut, Ramon de la Torre, i el seu club, la UDT, per fer realitat un dels seus primers somnis: “Entrar a la Blume és tot un èxit. He treballat molt per aconseguir aquesta fita”, confessa l’atleta que va rebre la notícia per sorpresa després d’un entrenament: “En acabar una sessió, el meu entrenador es va reunir amb la meva mare i amb mi i, juntes, vam rebre la notícia emocionades”.

Amb quatre anys nedava, amb cinc s’iniciava al pentatló. Actualment, és una de les millors en la prova de natació, la prova que més li agrada a la jove: “Gaudeixo amb la cursa a peu i m’apassiona el tir, però on em trobo millor és a la piscina. He nadat sempre i ara sóc capaç de nadar molt ràpid”. Amb una marca de 2 minuts i 54 segons a la prova dels 200 metres crol, aquest hivern l’atleta va aconseguir el passi pel campionat Europeu. Més tard, va arribar la beca Blume, un repte que afronta amb il·lusió: “Estic intrigada. Desconec com serà la meva nova vida. Espero adaptar-me al centre, als entrenaments i poder seguir el ritme acadèmic del nou institut”.

Nerea Gámez somia amb la seva participació en uns Jocs Olímpics: “Vull ser professional i estar al costat de les millors de l’especialitat”, però ara se centra en el seu futur més immediat. La jove ja prepara les seves maletes i s’acomiada, aquests dies, dels seus amics i professors del Ramon de la Torre. Al setembre, comença una nova etapa, abans, tancarà el cicle de competicions d’aquesta temporada a Barcelona, on disputarà el Trofeu Ulises al juliol.
Nati Navarro Ariño
Professora d’Educació Física del Centre