FESTA DE LA CASTANYADA

Last Thursday 31st of October the students of 4th of ESO did some activities for all the students of INS Ramon de La Torre to celebrate “La Castanyada” and it was dedicaded to El día de los Muertos from Mexico.
To begin with, in the time of playground some students sold tickets to eat chesnuts and hot chocolate, and later they did some different activities.
The conclusion of this day is that the students enjoyed the activities and it was a different day out of our routine.

Ian Contreras, 4th ESO A
Noemi Antona, 4th ESO A

Projecte “Paraula de la setmana”

La comissió lingüística del Institut Ramon de la Torre posa en marxa amb molta il·lusió el projecte anomenat “Paraula de la Setmana”.

Es tracta d’ una iniciativa per fer partícip tot l’alumnat i professorat de l’ESO. L’objectiu principal és prestar atenció especial  a determinades paraules que presenten alguna dificultat, ja sigui per motius ortogràfics, per confusió al comparar-les amb altres llengües, o bé perquè són paraules que resulten interessants per introduir o repassar alguna norma o qüestió lingüística, semàntica, etimològica. Hem  fet una tria de paraules en els tres idiomes obligatoris al nostre centre:  català, castellà i anglès per a tot el curs i seran exposades setmanalment en totes i cadascuna  de les aules d’ ESO, així com a l’entrada i passadissos a partir del proper dilluns 11 de novembre.

El simple fet  de veure les paraules exposades durant tota la setmana reforça la memòria visual. Tots els professors  les incorporaran a les classes prestant-hi atenció en algun moment. A la pàgina web del centre també penjarem una fotografia amb les tres paraules i diversos links amb suggerències i activitats. També hem obert un compte a instagram anomenat alfaomega.insrdt on anirem proposant-vos diferents activitats i reptes.

La primera paraula és: repte-reto-challenge, perquè en el fons aquest projecte suposa un repte per tota la comunicat educativa del centre. Us animem a participar!

Comissió Lingüística

Montse Pozo, Eva García, Núria Reverter i Núria Miró

 

EMILIANO VALDEOLIVAS

Nos gustó mucho su actuación: fue un acto muy conmovedor. Estamos muy agradecidos de haber podido escuchar esta cantología que nos ha llevado al pasado y de haber podido darles vida a estos poemas españoles. Con Valdeolivas pudimos interactuar y tuvimos la suerte de poder participar.

                                              Iván Figuerola, Elisabeth Liébana, Marina Sanjuán y Esther Gutiérrez (3º ESO – C)

ÉRASE UN HOMBRE A UNA GUITARRA PEGADO 

El pasado 9 de octubre los alumnos de 3º de ESO asistimos a la actuación del cantautor Emiliano Valdeolivas… Su actuación supuso un viaje en el tiempo por la literatura castellana… Pasando por Renacimiento y Barroco, desde los romances medievales hasta Gil de Biedma…

Los alumnos disfrutaron de una actuación musical diferente y muy especial… Un poema de los que todos los disfrutaron un soneto de Quevedo irónico y divertido… Fue una actuación de “narices”…

También contamos con una actuación sorpresa de una profesora del centro Montse Pozo, la cual nos recitó un poema popular de su pueblo natal… Fue muy bonito ver la compenetración que hubo entre ellos dos…

A todos los alumnos les gustó… Nos es la primera vez que el señor Emiliano viene al centro ya que su éxito hace que queramos repetir cada año… Su cálida voz y su guitarra nos conquistaron. Esperamos repetir el año que viene…

Roger García 3º A