GRAN RECAPTE

Per quart any consecutiu els alumnes de Religió de 3r i 4t d’ESO participem en el Gran Recapte que organitza el Banc d’Aliments. Aquesta activitat està coordinada per Caritas Parroquial de Torredembarra.

Els nostre alumnat ha col·labora en la recollida d’aliments el divendres, 1 de desembre, en tres establiments: Maxi Dia, Carrefour i Fraga. Han esta acompanyats en aquesta tasca per les professores: Dolors Marchán, Àngels Montià, Trini Ortega i Mireia Valdepeñas.

RECOLLIDA D’ALIMENTS

Aquest divendres hem anat a fer de voluntaris al Gran Recapte d’ Aliments.
El meu grup que ens va tocar anar al MaxiDia . Allà vam conèixer a la Tereseta que ens va explicar una mica el que teníem que  fer.
Ens vam posar uns pitets de color blau per que la gent veies que estàvem col·laborant. Ens vam posar davant la porta del supermercat i quan la gent anava a entrar els hi explicàvem en que consistia aquest recapte i si volien participar.
Va vindré molta gent i ens van ajudar moltíssim, les caixes estaven fins a dalt de tot de menjar. Fins i tot, la gent que no s’ho podia permetre donaven una petita cosa que també s’agraeix.
M’ha agradat moltíssim aquesta experiència perquè quan un fa alguna cosa de bona voluntat es sent orgullós d’un mateix.
                                            Ghipsy-Nicolle  Cedeño  Martínez, 3r D
Aquest any he participat per primera vegada al Gran Recapte com a un col·laborador en la recollida d’aliments. Ha estat una jornada meravellosa pel fet de participar en un acte solidari, a més de ser una activitat entretinguda. Ens havíem de relacionar amb gent que no coneixíem per persuadir-los a l’hora de participar en aquest acte. Personalment, el meu millor moment va ser quan les primeres persones que vaig informar em van dir que col·laborarien. Tota una experiència.
Eric Garcia, 3r D Religió
Ha estat una experiència molt gratificant. A les nou del matí, vam quedar a la porta de l’institut amb els companys de Religió, de 3r i 4t. Ens van dividir per classes i per supermercats. Quan vam a arribar al super ens van donar uns pitets blaus, ens van explicar con funcionava i ens vam posar a treballar. Funcionàvem de la manera següent: explicàvem a la gent que podien comprar, recollíem les bosses i classificàvem els aliments en caixes. A la una vam tornar a l’institut i la tutora ens va convidar a prendre una xocolata calenta.
Ha estat  una bona sortida, hem vist i observat moltes coses: com és la gent, com reacciona quan li proposes col·laborar, que fem nosaltres i que podem fer,…
Cristian Rodríguez i David Alonso, 3r D

Tot i que aquest any no és el primer en que he participat en el Gran Recapte, ha sigut tan gratificant con l’anterior. És una experiència molt positiva i que recomano a tothom, no només per la raó de que s’ha de col·laborar sinó pel fet de que també et serveix d’aprenentatge i de punt de vista diferent. Ha estat molt divertit. A vegades, trobes persones que deien “no”, però també ni havia que deien “sí” amb un somriure. És molt agadable la sensació de donar una bossa a una persona que vol ajudar, tant com recollir-la plena. Aquests moments són els que et fan valorar les coses i te n’adones que un simple paquet d’arrós es gaudeixes més que qualsevol joguina que et puguin regalar per Nadal. M’ha agradat molt participar-hi.
Isolda Sarda, 3r D
Avui, 1 de desembre, els alumnes de Religó de 3r i 4t d’ESO, de l’Institut Ramon de la Torre, ens hem distribuït per diferents supermercats de Torredembarra per a participar en el Gran Recapte d’aliments.
Com a alumne, participant a l’activitat, crec que ha estat una experiència molt gratificant, però molt cansada! Ens hem dividit en dos grups per fer la feina. Un cop a allà, ens hem posat els pitets de voluntaris i hem anat informant a tothom que entrava del Gran Recapte, del que es feia i com hi podien col·laborar. Un altre grup era a dins del super recollint tot allò que la gent donava i ordenant-ho en caixes. Trobo que ha estat una activitat molt enriquidora.
Bernat Pitarch, 3r C

Aquest divendres, 1 de desembre, els alumnes de Religió vam participar en el Gran Recapte d’aliments. El meu grup vam anar al Fraga.
L’any passat, ja vaig participar en aquesta activitat però m’ha agradat molt tornar a fer-ho una altra vegada. Crec que és una activitat molt bonica i és molt necessària que hi hagin dies com aquests per recollir aliments per els que més ho necessiten. Hem d’ajudar a associacions com Carites perquè mai ni ha prou d’ajuda, ja que hi ha moltes necessitats.
Ha participat molta gent i ens ha donat molts aliments, quan veia que les caixes s’omplien em sentia molt feliç. M’agradaria tornat participar l’any que ve.
                                                                                           Zuzanna Prokott, 3r C

Hem arribat al supermercat que ens tocava a les nou del matí. De seguida ens posem a treballar i a donar bosses del banc d’aliments a la gent que volia participar i comprar aliments o productes d’higiene. En general, la gent ha estat molt generosa amb nosaltres. Hem acumulat moltes caixes i molts quilos de productes. Hi havia alguna persona que no era molt amable, ni generosa, però encara així hem recaptat molt. L’any passat vaig viure aquesta experiència i aquest any he tornat a viure-la. M’agrada molt poder ajudar a altra gent que ho necessita i poder ser voluntària d’aquest recapte del Banc d’Aliments.
Lídia Pérez, 4t B
En aquest Gran Recapte, el meu grup era el de 4t d’ESO. Hem anat al Carrefour per a recollir aliments. Hi ha hagut molta gent que ha col·laborar i altres, pocs, que no ho van fet. Hi havia persones que ja estaven assabentades del Gran Recapte i venien expressament, altres havien anat a comprar i ens trobaven a nosaltres que els informàvem i col·laboraven, pocs que no els interessava i no ens dirigien la paraula, d’altres no els interessava i ens deien que no… En unes quatre hores recollirem uns dos-cents quilos d’aliments per a Caritas. Ha estat un bona experiència fer de voluntari.
Denis Marian Cheta, 4t A
Hem arribat al Carrefour, on ens tocava treballar. Hem començat a repartir bosses a la gent que volia col·laborar. Hi havia gent que era agradable amb nosaltres. En canvi, hi havia d’altres que eren poc respectuosos. Però, en general, la gent ha estat molt generosa i caritativa. El nostre supermercat era el numero 1 i hem fet forces quilos d’aliments i productes d’higiene. Hem hagut que classificar tots els aliments en caixes de cartró que hem muntat nosaltres mateixos. Aquesta experiència ha estat molt bonica, perquè hem sentit que ajudàvem a la gent que ho necessita.
Àlex Blanchard, 4t A

Ha estat una experiència molt positiva. Els alumnes de Religió ens dividirem en grup, vam anar a diferents supermercats. La classe de 3D vam anar al MaxiDia a fer el Gran Recapte. Érem sis i la professora. Vam fer dos grups de tres per repartir-nos la feina. Un grup era a fora donant els papers informatius i les bosses de plàstic i l’ altre a dins recollint les donacions i ordenant-les en les diferents caixes de cartró que hi havien. Desprès d’unes quatre hores vam tornar cap al institut, cansats i contents de la feina feta.
Sergi Pujol, 3r D
El Gran Recapte m’ha semblat una obra molt solidaria. Va ser entretingut i em vaig sentir molt bé col·laborant. Al principi vaig pensar que la gent no seria tan solidaria, però la participació va ser molt generosa, més del que jo pensava. Desitjo que aquests aliments que vam recollir arribin aviat a les persones que ho necessiten i que sigui per un temps curts en la seva vida. M’ha agradat molt i no dubtaré en tornar-hi l’any que ve!
Scherilyn Del Pino, 3r C
Avui, 1 de desembre, els alumnes de Religió hem anat a diferents supermercats per ajudar amb la recollida d’aliments. M’ha semblat un bona experiència, ja que estàs ajudant a les persones que més ho necessiten amb el teu temps. Nosaltres vam ser el primer torn, de les nou del matí a la una del migdia. La primera hora es fa llarga,  sembla que la gent no col·labora, que no hi havia molta cosa, però a mesura que passaven les hores venia més gent i donaven i ajudaven molt més. Quan vam marxar feia molt de fred i va començar a ploure, vam arribar a l’institut i ens van donar a tots una xocolata calenta per escalfar-nos, va estar una experiència molt agradable.
Julia Blasco, 3r D