Activitats extraescolars

Pel proper curs 2023-24 l’Institut de Gurb ofereix diverses activitats extraescolars:

 

Activitat extraescolar d’escalada

L’Associació Esportiva Escolar de l’Institut de Gurb organitza una activitat extraescolar d’escalada al Garatge Fanàtik de Gurb. El preu de l’activitat és de 25 € / mes per aquells alumnes que realitzin l’activitat un dia a la setmana i de 50 € / mes per tots aquells que la realitzin dos dies. El preu inclou el lloguer de les instal·lacions, el material, un monitor i l’assegurança, i les sessions tenen una durada d’una hora i mitja.

Per més informació sobre l’activitat, podeu contactar amb l’Albert Barniol (albert.barniol@institutdegurb.cat) o el Pere Vila (pere.vila@institutdegurb.cat), professors responsables de l’activitat.

  

Inscripció

 

Activitat extraescolar de pàdel

L’Associació Esportiva Escolar de l’Institut de Gurb organitza una activitat extraescolar de pàdel al Pàdel Osona de Gurb. El preu de l’activitat és de 35 € / mes per aquells alumnes que realitzin l’activitat un dia a la setmana i de 55 € / mes per tots aquells que la realitzin dos dies. El preu inclou el lloguer de les instal·lacions, el material, un monitor i l’assegurança, i les sessions tenen una durada d’una hora. L’activitat es realitzarà en grups d’entre 3 i 4 alumnes.

Recordem, també, que l’Associació Esportiva de l’Institut de Gurb té un conveni amb el club de pàdel que permet als alumnes i exalumnes de l’Institut de Gurb fer ús de les instal·lacions del pàdel de dilluns a divendres de 15:00 a 17:00 h i els caps de setmana a un preu molt econòmic.

Per més informació sobre l’activitat i per fer la inscripció, podeu contactar amb l’Albert Barniol (albert.barniol@institutdegurb.cat), professor responsable de l’activitat.

 

Activitat extraescolar de robòtica

La robòtica educativa és una disciplina transversal que, per una banda, permet treballar de forma pràctica i divertida diferents competències i, per altra banda, reforça de forma considerable valors tan importants com el treball en equip, la innovació i l’autoestima a través del mètode “learning by doing“.

Els alumnes que participin en aquesta extraescolar tindran l’oportunitat de viure en primera persona la First Lego League, una competició que des del 1998 convida equips de tot el mon per descobrir la diversió i l’emoció per la ciència i la tecnologia proposant un repte global relacionat amb una problemàtica del món real. 

L’Associació Esportiva Escolar de l’Institut de Gurb organitza l’activitat. El preu de l’activitat és de 25 € / mes (un dia a la setmana). El preu inclou el material, un monitor i l’assegurança, i la sessió té una durada d’una hora i mitja.

Inscripció

 

Activitat extraescolar de teatre

Taller adreçat a l’alumnat de 1r a 4t d’ESO. Es tracta de teatre fet per joves i per un públic jove. L’objectiu és partir d’una idea, d’un concepte del que tinguem ganes de parlar, fer-ne debat, buscar o escriure textos, treballar a partir d’improvisacions… i, mica en mica, fer créixer un espectacle teatral.

En tot aquest procés, a més de conèixer el llenguatge i les estructures teatrals, treballarem l’expressió oral i corporal, la creativitat, l’empatia, les emocions i, sobretot, aprendrem a valorar el treball en equip, tot des del joc i els exercicis teatrals.

El projecte, dirigit per Xevi Font, actor i director teatral vigatà, també neix amb la voluntat de crear una peça teatral que es presentarà a finals de maig al Teatre de l’Esperança de Gurb.

L’activitat es realitzarà tots els dijous de 19:00 a 20:30 al teatre de l’Esperança de Gurb, i té una única quota de 160 €. Per a més informació, consulteu la pàgina web de l’activitat.

Dates per a la inscripció: 1 al 24 de setembre. 

Inscripció

 

Activitat extraescolar d’idiomes

Tens un bon nivell d’idiomes? T’agradaria poder conversar de qualsevol tema amb qualsevol persona d’arreu del món? Per tal de poder millorar el nivell d’idiomes dels alumnes de 1r a 4t ESO i preparar-se per obtenir un títol oficial o senzillament iniciar-se en una nova llengua i consolidar la conversa, Osona Idiomes proposa diferents cursos per preparar els exàmens oficials en el marc europeu de les llengües A1, A2, B1 i B2 d’anglèsfrancès i alemany i cursos molt pràctics de conversa per aconseguir més fluïdesa oral.

Els cursos s’impartiran a partir de les 16 h, o bé 1 dia a la setmana 1,5 hores o 2 dies a la setmana 1 hora cada dia. No hi ha matrícula, només es cobrarà el material en la quota del mes de novembre.

Preus mensuals:

1,5 hores setmanals 53 €
2 hores setmanals 61 €

Cursos i horaris:

Idioma Nivell Horari
Anglès C2 (1r i 2n de BAT) Dilluns i dimecres 16-17 h
Dimarts i dijous 16-17 h
C1 (1r i 2n de BAT) Dilluns i dimecres 16-17 h
Dilluns i dijous 16-17 h
Dimarts i dijous 16-17 h
B2 (4t ESO) Dilluns i dimecres 16-17 h
Dimecres i divendres 16-17 h
Dimarts i dijous 16-17 h
B2 speaking (4t ESO) Dijous 16-17.30 h
B1+ (3r ESO) Dilluns i dimecres 16-17 h
Dimecres i divendres 16-17 h
Dimarts i dijous 16-17 h
B1+ speaking (3r ESO) Dilluns 16-17 h
B1 (2n ESO) Dilluns 15.45-17.15 h
Dilluns i dimecres 16-17 h
Dimarts i dijous 16-17 h
Divendres 15.45-17.15 h
B1 speaking (2n ESO) Divendres 16-17 h
A2 (1r ESO) Dilluns i dimecres 16-17 h
Dimarts i dijous 16-17 h
Dimarts i divendres 16-17 h
Dimecres 15.45-17.15 h
Francès B2 Dilluns i dimecres 16-17 h
B2 conversa Dimarts 16-17.30 h
B1 Dimarts i dijous 16-17 h
B1 conversa Dimecres 16-17.30 h
A2 Dilluns i dimecres 16-17 h
A1 Dimarts i dijous 16-17 h
Alemany B2 Dilluns i dimecres 16-17 h
B2 conversa Dimarts 16-17.30 h
B1 Dimarts i dijous 16-17 h
B1 conversa Dimecres 16-17.30 h
A2 Dilluns i dimecres 16-17 h
A1 Dimarts i dijous 16-17 h

En cas que us interessés cursar una altra llengua (italià, xinès, etc.), feu-nos-ho saber al correu electrònic info@osonaidiomes.com i podem també impartir-la si surt un número mínim d’alumnes.

Inscripció

 

Activitat extraescolar de karate

L’escola SHIN GI TAI es posa en contacte amb vosaltres per formalitzar la inscripció extraescolar de Karate pel curs 2023-2024 per a l’alumnat de l’Institut de Gurb. 

El karate és un art de defensa basat en el respecte i, com a tal, mai serem els primers d’atacar. Per tant, no fomentem la violència, sinó al contrari.

Els beneficis que aporta el karate als joves i adolescents són molts:

  • L’actitud és fonamental i sobretot practiquem el respecte tant per un mateix com pels altres, un hàbit que es va integrant junt amb l’agraïment.
  • Un dels altres pilars és l’autoestima, que es va adquirint amb la pràctica i això és clau per no deixar-se portar pels demés, prendre criteri propi i superar inseguretats.
  • Capacitat d’autocontrol emocional.
  • Eines per a l’autodefensa.
  • Millora d’habilitats físiques i psicomotrius.
  • Prendre consciència del propi cos i d’un mateix.
  • Consciència de la respiració i l’energia vital, Ki.
  • Aporta salut i vitalitat.
  • Fomenta la concentració i la memòria a l’hora d’estudiar.
  • Potencia el treball tant propi com de grup. Possibilitat de fer noves amistats i ampliar el cercle social.
  • Quan fas karate, et centres en el que fas i t’oblides de la resta. Mindfulness.
  • Cal dir que és molt beneficiós per descarregar i alliberar tensions.

És una disciplina molt completa que contempla la persona des de la globalitat: des del treball tan físic com mental; també ofereix el desenvolupament de valors ètics com el respecte, la constància, la perseverança i la lleialtat, entre altres; i, com a disciplina que és, permet modelar el caràcter i fer un creixement personal.

El karate per a joves i adolescents possibilita un nivell d’equilibri integral que, amb tots els beneficis anomenats, enforteix la persona en autoconcepte i en empatia, i la prepara per formar part d’una societat aportant el millor d’ella mateixa.

L’activitat es portarà a terme a:
  • Blank de Vic (c/ Miramarges, 6).
  • Casa de Cultura de Santa Eulàlia de Riuprimer (c/ del Puig, 29)
Els horaris i preus són els següents:
  • Blank (Vic): dijous de 16:15 a 17:15 h. Preu: 35 € al mes.
  • Casa de Cultura (Santa Eulàlia): dimarts de 18:00 a 19:15 h i/o dimecres de 18:00 a 19:15 h. Preu: 1 dia 33 € al mes / 2 dies 48 € al mes.

Inscripció

 

Activitat extraescolar de surfskate

Narauasurf és una escola d’esports de lliscament que pertany al grup Naraua, un espai de salut, connexió i benestar on es realitzen diverses activitats físiques i programes d’acompanyament relacionades amb la salut integral de les persones.

L’activitat principal de Narauasurf és el surfskate, però aquesta està vinculada a altres esports de lliscament com són el surf, el surfkate, el kitesurf, l’esquí i l’snowboard.

A Narauasurf combinem l’aprenentatge tècnic i esportiu amb altres disciplines com són la passió per la natura, el desenvolupament personal i la convivència en comunitat.

Es pot trobar tota la informació en aquest enllaç.

Inscripció