Aquest curs iniciem el projecte Brics a 4t d’ESO

Aquest curs 2021-22 iniciem el projecte Brics a 4t d’ESO, que forma part del programa RCS (Recerca, creació i servei), un programa d’innovació del Departament d’Educació que té com a finalitat la millora i aprofundiment en l’aprenentatge competencial de l’alumnat de l’ESO, especialment pel que fa a les competències globals, mitjançant el foment de l’interès i el compromís dels joves pel que passa al seu entorn, amb un aprenentatge que fomenta l’autonomia i els capacita per interpretar i intervenir en el món, a través del desenvolupament competencial i cultural.

El programa es fonamenta en el plantejament de diferents tipus de reptes derivats de necessitats que algunes entitats procedents de l’entorn dels centres educatius, com associacions de veïns i veïnes, museus, ONG, etc., proposen a l’alumnat. El coneixement que es desenvolupa en la resolució del repte es converteix en accions que es projecten en forma de servei a les persones, intervenció sobre l’entorn i concreció de les idees amb produccions culturals.

El programa va destinat a tot l’alumnat de 4t d’ESO. Al llarg del curs, l’alumnat ha d’escollir 4 projectes que desenvoluparà de manera successiva, cada un dels quals té una durada de vuit setmanes. Els projectes pertanyen als tres àmbits següents: social i artístic, científic i tecnològic i comunicatiu.

Les entitats amb les quals treballem aquest curs 2021-22 són les que es mostren a continuació:

Àmbit social i artístic Àmbit tecnològic Àmbit comunicatiu
Edualter

Museu de la Immigració de Catalunya

Xarxa de Drets dels Infants

Sant Tomàs

Museu de les Matemàtiques

IBEC – Institut de Bioenginyeria de Catalunya (2 projectes)

Casa Tarradellas

Catalunya Ràdio

Sala Beckett

Laboratori de Lletres

Casal de la Gent Gran de Gurb

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>