VISITA DE L’ESCRIPTORA CARE SANTOS

Aquest dijous 13 de febrer, els alumnes de 3r d’ESO de l’institut Ramon de la Torre hem tingut la gran oportunitat de mantenir una xerrada amb l’escriptora Care Santos, escriptora d’un dels llibres guanyadors d’un premi Edebé, “Mentida”.

Ha estat molt interessant  poder saber d’on ha sorgit la idea d’una història que ens va emocionar a tots.

Hem pogut fer preguntes a l’escriptora sobre el llibre “Mentida”, com per exemple:

 Si es viu bé sent escriptora?  Ha contestat que sí, mentre t’agradi i no ho facis per diners. Quins casos han protagonitzat els menors dels centres per a menors? Que hi ha hagut molts casos diferents, com la violència, la violació, robatoris, atracaments… Com va sorgir el tema del llibre? Es va poder informar sobre els centres reformatoris de menors i visitar-los. Ens ha parlat de com va estudiar dret i va conèixer un amic que actualment és fiscal de menors, i li va donar la idea del llibre a base de la seva experiència i els casos que més van impactar al seu amic que havia esdevingut fiscal especialitzat en menors. 

Care Santos ens ha parlat també de la visita al centre de menors: ens ha dit que va passar 5 dies sencers estudiant i coneixent com era la vida allí dins. Ens ha dit que era semblant a un col·legi: Horaris estrictes, pati per descansar, hores d’anar a dormir i menjar… I dies després el Carles (director del centre de menors o CRAE) li va proposar de parlar amb alguns dels residents i va poder conèixer les seves històries.

Els estudiants de tercer agraïm molt que ens hagi aclarit com va sorgir aquesta gran història. Us deixem amb unes opinions d’alguns companys:

“M’ha agradat molt poder saber tota la història que hi ha darrere del llibre, es nota que hi ha molt d’esforç” (Ikram)

“Moltes gràcies per fer-nos gaudir del transfons i de tot l’esforç que hi ha rere d’aquesta història… Ha sigut molt interessant…” (Roger)