Jornada Let’s Clean Up Europe

El passat dimarts, dia 4 de maig, tot l’alumnat de 1r d’ESO vam participar en la jornada Let’s Clean Up Europe, una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als parcs, boscos, platges, marges de rius, etc. En el nostre cas, cada grup classe va netejar un fragment del passeig i de la platja de Torredembarra. Aquesta jornada és coorganitzada entre les Tutories de 1r d’ESO i la Comissió d’Escola Verda que s’ha constituït enguany.

Gràcies a un treball previ, vam descobrir que a Catalunya la generació de residus municipals a 2016 es va situar en 496 kg/hab./any, és a dir cada habitant va generar 1,36 kg/dia, xifres lleugerament per sobre de la mitjana europea. A més, Torredembarra (1,8 kg/dia) i Creixell (2,7 kg/dia) estan per sobre de la mitjana de Catalunya.

Entre tots, i en poc més d’una hora, vam recollir -aproximadament- 9 kg d’envasos i plàstics, 1,5 kg de paper i 20,7 kg de resta. Això fan un total de més de 30 quilograms de residus abandonat a la natura, en una platja de casa nostra. Residus que en gran part acaben al mar o a l’estómac d’animals.

Esperem que aquesta acció hagi conscienciat el nostre alumnat la importància de respectar el nostre entorn perquè, al cap i a la fi, el millor residu és aquell que no es genera.