Participem a la XXV Trobada de corals de secundària

Fragment d’actuació

La coral de 1r d’ESO ha participat aquest dijous en la Trobada de Corals de Secundària – organitzada pel Departament d’Educació – que ha tingut lloc al Gran Teatre de la Passió de Cervera. Aquesta és la XXV edició de la Trobada i per aquest motiu s’ha celebrat de forma centralitzada a la capital de la Segarra, coincidint amb la seva nominació com a Capital de la Cultura Catalana 2019. Donada la gran quantitat de corals convocades, amb més de 100 instituts de tot Catalunya, hi ha hagut dos concerts consecutius. L’aplec ha comptat amb l’acompanyament de les orquestres juvenils dels conservatoris de Cervera, Lleida, Vila-seca i l’IEA Oriol Martorell, de Barcelona.

La Trobada té l’objectiu de promoure l’interès per la música i la divulgació del cant coral entre els més joves. A més, és un reconeixement públic a la tasca del professorat de música del país, i alhora permet difondre el treball dels especialistes de música amb l’alumnat d’aquesta etapa educativa, especialment pel que respecta a la creació i la pràctica musical.Mentre ha tingut lloc el primer concert a l’interior del teatre, la meitat dels participants de la Trobada han pres part de les activitats de dinamització als carrers de Cervera, activitats a l’espai comprès entre la Plaça de la Universitat i el Passeig Balmes. En aquesta zona, els alumnes han pogut conviure amb la resta de companys.La Trobada de Corals va néixer a Barcelona fa 25 anys de la mà del professor de música d’institut Constantí Sotelo amb 400 alumnes. 25 anys després, a la trobada d’enguany, hi participen un centenar de corals de centres d’ESO d’arreu de Catalunya. Els participants han cantat repertori format per ‘Els Segadors’; ‘El cant de la Trobada’; ‘Heal the world’ de Michael Jackson; i ‘Quan tot s’enlaira’, de Txarango.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>