CHAIMA KHOUYA

Chaima Khouya, el seu talent va més enllà de la seva habilitat amb la pilota
La nostra alumna és la tercera millor jugadora d’Espanya de futbol freestyle i es prepara per afrontar un nou repte
15 de març de 2018
Acaricia la pilota una i altra vegada. És la seva passió i el seu passatemps. Chaima Khouya té 16 anys i és estudiant de quart d’ESO del nostre institut. Des de fa poc, s’ha convertit en una jugadora de futbol freestyle amb projecció de futur.
Fa només un any que practica futbol sala al club de casa seva, la UD Torredembarra. Juga a la Primera Divisió. Abans havia practicat altres esports, però reconeix que el mundial del 2014 va despertar el seu interès pel futbol: “Havia practicat patinatge artístic i atletisme, però a l’estiu del 2014 em vaig enganxar al mundial amb el meu germà”, explica. Des de llavors, jugant, inventa trucs amb els peus, el cap i la pilota.
El freestyle és una afició que comparteix amb els seus amics. Precisament va ser un d’ells qui va regalar-li una entrada a un campionat que canviaria el rumb a la seva passió: “Un dia, un amic em va fer una sorpresa i em va portar a un esdeveniment on actuava la campiona d’Espanya, Paloma Pujol. La vaig conèixer personalment i ella em va encoratjar a seguir practicant”, recorda amb un somriure.
Hores i hores d’assaig amb la pilota i anàlisi de vídeos a través de les xarxes socials. Així treballa i millora la Chaima Khouya la seva habilitat amb la pilota. Fa uns dies, el seu enginy va captivar el jurat, format per membres de la Federació Catalana de Futbol, del primer torneig femení de l’especialitat disputat a la Vall d’en Bas (Girona). En la seva estrena oficial, la Chaima va pujar a podi i es va proclamar la tercera millor jugadora de l’Estat de freestyle: “Estava nerviosa, però no vaig arriscar i vaig fer el que sabia podia defensar amb garanties. Em va sortir bé i vaig guanyar a la barcelonina que es disputava amb mi la tercera plaça”.

 Ara, s’entrena a diari i es prepara per a la propera competició que reunirà les millors freestylers d’Espanya, el proper mes de juny, a Guadalajara.
Trencant estereotips
D’origen marroquí però nascuda a Tarragona, la Chayma Khouya és la petita de sis germans. Gràcies a l’empenta d’un dells i de l’actual campiona d’Espanya de la modalitat, Paloma Pujol, la jove trenca amb alguns dels estereotips que envolten les noies marroquines. Estudiant i esportista, reconeix que li ha costat guanyar-se l’aprovació del seu pare. En aconseguir-ho, és feliç. La Chaima gaudeix de la seva passió: fer malabars amb una pilota de futbol. A més, properament, es convertirà en una de les protagonistes d’un documental, dirigit per una productora madrilenya, que vol donar a conèixer i fomentar aquesta modalitat esportiva que compta amb molts pocs adeptes en tot l’Estat.