Projecte De Font en Font

El projecte De Font en Font consisteix en la localització i reparació de diverses fonts en situació de deteriorament situades al municipi de Gurb, amb l’objectiu d’organitzar una cursa solidària. El recorregut de la cursa passa per les fonts reparades i els diners recaptats amb les inscripcions es destinen a la construcció de fonts i pous d’aigua a les poblacions de Ruli i Kagugu, a Ruanda.

De Font en Font s’emmarca en la matèria d’emprenedoria de 4t i permet vincular l’Educació Física amb projectes d’innovació educativa i social, contribuint de manera activa en la millora del nostre entorn, tant proper com llunyà. D’una banda, intervenim en el patrimoni del municipi (arranjant les fonts), però a la vegada també aconseguim millorar les condicions de vida dels ciutadans de Ruli i Kagugu, facilitant l’abastiment d’aigua en aquestes poblacions.

El projecte és eminentment pràctic i inclusiu, on tots els alumnes contribueixen de manera decisiva en uns o altres aspectes segons les seves fortaleses. La interdisciplinarietat del projecte resulta especialment innovadora, tenint en compte que vincula àmbits com l’educació física, l’emprenedoria i la cultura cívica i els valors, que rarament es treballen conjuntament.

Us deixem l’enllaç de la pàgina web de la cursa De Font en Font.