Jornada gastronòmica dels espigalls

Sabeu què són els espigalls? Així és com s’anomenen les inflorescències immadures de la col brotonera (Brassica oleracea) que apareixen abans de la floració, entre els mesos de gener i març. Aquesta verdura és molt rica en nutrients i vitamines i, a més, no té el gust fort de la col.

Des de fa uns anys, els productors locals han apostat per la recuperació d’aquest producte i, fruit d’aquesta iniciativa, s’organitzen a Terrassa les Jornades Gastronòmiques dels espigalls, gràcies també a la col·laboració del Parc a Taula de la Diputació de Barcelona, del Consell Comarcal i de l’associació Terrassa gastronòmica.

El tret de sortida a les Jornades es va fer el passat dia 14 de febrer a la Torre Mossèn Homs. L’alumnat de l’escola va elaborar un menú basat en els espigalls del que van gaudir productors, autoritats i periodistes i públic reunit al nostre restaurant per parlar i promocionar aquesta  varietat local. Us deixem aquí unes imatges de les elaboracions i de la jornada:

Per si us animeu a cuinar amb aquest producte, us deixem aquí l’àudio de la recepta del Xai del Turó de les nou cabres amb trinxat d’espigalls i cruixent de pipes explicada a Ràdio Terrassa pel nostre Cap de cuina i professor del centre, el Cristian Fraile. Gaudiu-la!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>